Új modell régi alapokon – BlackBerry 9720

Czipperer Dia - 2013. augusztus 14.

A BlackBerry kicsit visszatérve a kezdetekhez új telefonnal készül. A készülék nem az új BB10, hanem a régebbi BB7 alapokon fut, ami az árban is tükröződik majd.

A vállalat már nyilvánosságra is hozta a készülék tudáslistáját, mely az angol oldalon olvasható.

Első ránézésre (lásd a képen) is jól látszik, hogy a modell a régi típusokra hajaz, és az érintőképernyő mellett 4 soros QWERTY billentyűzettel szerelték fel.

És ez utóbbi nem csak azért előny, mert kevés hasonló modell akad a piacon, hanem az ára is sokkal kedvezőbb. A BB10 alapokon futó Q5-ös modell túlságosan drága alternatíva a 9720-szal szemben. A BB7 ugyanis kisebb hardverigénnyel bír, azáltal az ár is kedvezőbb.

 

 

Tekintve, hogy gombsoros modellről van szó, nem túl nagy a kijelzője, mindössze 2,8 hüvelykes, felbontása pedig 480x360 pixeles, 214 ppi képsűrűséggel. Egy kamerája van, ez 5 megapixeles, és 4-szeres digitális zoomra képes.

Az 1450 mAh-es aksinak köszönhetően a készenléti idő akár 18 nap is lehet, ha nem használjuk a készüléket, ám folyamatos beszélgetés alatt is 7 órát bír.

A belső tárhely nem túl nagy, mindössze 512 MB (a RAM is ugyanennyi), viszont microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető. A proci is átlagos, egy 800 MHz-es Tavor MG1 hajtja, ám ne felejtsük el, hogy alapmodellről van szó.

A készülék a következő hetekben debütál Ázsiában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában.

 

 

Forrás: CrackBerry.com, BlackBerry.com

Vissza