RAW támogatás és natív sorozatfelvétel funkció jön Androidra

Farkas Norman - 2013. november 26.

Nemrég a Nokia Lumia készülékek tudástára bővült a RAW kiterjesztésű fájlok támogatásával, most pedig úgy tűnik, hogy a Google is szeretné integrálni az újítást mobil rendszerébe. Ez nem minden, hiszen hamarosan a sorozatfelvétel üzemmód is az Android alapú eszközök alapfelszereltségét gazdagítja.

A Microsoft kezében lévő finn gyártó készülékeire nemrég érkezett el a nagyméretű, ugyanakkor kiemelkedő minőségű RAW képfájlok támogatása. A Google valószínűleg ezen a fronton sem szeretne lemaradni a konkurensektől, ezért a napokban elárulta, hogy hamarosan az Android rendszerre is megérkezik az újítás, mégpedig a Kamera alkalmazásba integrált burst mode, azaz a sorozatfelvétel funkció kíséretében.

 

 

A keresőóriás szóvivője, Gina Scigliano azt nyilatkozta, hogy a fent említett fícsörök ugyan alacsony szinten, de jelenleg is elérhetők az Android platform, a következő lépés pedig ezek továbbfejlesztése és API-ba ültetése lesz.

Egyelőre rejtély, hogy a felhasználók számára mérföldekkel jobb fotózási lehetőségeket biztosító újdonságok API-ja az Android rendszer egy teljesen új verziójában, vagy a Kamera alkalmazás szimpla frissítésével érkezik meg a készülékekre.

A fejlettebb képalkotást garantáló funkciók főként az alacsonyabb árszegmensbe szánt, illetve natúr Android rendszert futtató kütyük számára jelentenek előrelépést, hiszen a legtöbb gyártó, például a HTC, a Sony vagy a Samsung saját, számos lehetőséget magukba foglaló kamera alkalmazással szállítják telefonjaikat.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza