A YouTube beismerte az új kommentrendszer hibáit

Czipperer Dia - 2013. november 29.

A YouTube hétfőn ismerte be hivatalos blogjában, hogy az új Google+-on alapuló hozzászólási rendszer nemcsak javított a minőségen, hanem sajnos hibákat is rejt.

Nemrég beszámoltunk róla, és sokan azóta már biztosan tapasztalták is, hogy megújult a népszerű videómegosztó, a YouTube kommentrendszere. A hozzászólásokat összekötötték ugyanis a Google+ közösségi oldallal.

 

 

Sajnos a dolognak hátulütői is akadtak. Igaz, hogy ezzel sikerült megvalósítani az eredetileg is tervezett minőségjavulás, és ezzel a megoldással kiszűrhetők a durva kommentek is. Igen ám, csakhogy a dolognak hátulütője is akadt, méghozzá az, hogy növekedett a spamek aránya.

Bár még csak két hete vezették be az új megoldást, már számos visszajelzés érkezett a kéretlen levelekkel kapcsolatban.

A blogon egyúttal azt is bejelentették, hogy a javításon már dolgoznak, amelynek része, hogy a nem oda illő linkeket jobban felismeri már a rendszer, és a túl hosszú kommenteket is letiltja majd a rendszer. Meg lesz határozva, maximum milyen hosszú hozzászólást írhatnak a felhasználók.

Ami még a javítások részeként már észlelhető, hogy az úgynevezett ASCII-képeket is jobb hatásfokkal azonosítják ezentúl. Ezeket szöveges karakterekből készítik, és a többsörös szövegen keresztül rajzolódik ki egy adott minta.

Természetesen ezzel még nincs lezárva a kérdés, egyelőre még dolgoznak azon, hogyan lehetne véglegesen kivédeni az ilyen jellegű problémákat.

 

Forrás: YouTube Blog

Vissza