Bemutatkozott a Samsung NX30 okoskamera

Kütyü Magazin - 2014. január 7.

A Samsung a CES 2014 előestéjén mutatta be professzionális képességekkel felvértezett új kompakt rendszerkameráját, az NX30-at, amely gyorsaságával és kiváló minőségű képeivel hívja fel magára a figyelmet. A gyártó egyúttal kibővítette kínálatát a prémium kategóriás "S" sorozatú objektívekkel.

16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektív

Az új Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektívvel csúcsminőségű képek készíthetők minden körülmények között. Ez az első "S" sorozatú objektív, amely a jövőben a kompromisszummentes minőség szinonimája  lesz a felhasználók számára. Az objektív kategóriájában a legfényerősebb zoom, emellett pedig időjárásálló kialakítása révén védett a por és a fröccsenő víz ellen.

Az objektív Ultra-Precise Stepping Motorja (UPSM) a hagyományos autofókusz motor, a Stepping Motor (SM) továbbfejlesztése, amelynél háromszor pontosabb. Az optikai képstabilizátorral és a három aszférikus, két extra-alacsony szórású és két extrém nagy törési mutatójú lencsetaggal felvértezett objektív kiváló minőségű és ragyogó tisztaságú képeket készít minden körülmények között. Az aszférikus tagok a szférikus torzítást, az alacsony-szórásúak pedig a kromatikus aberrációt korrigálják, míg a nagy törési mutatójú tagok beépítése a kisebb méretet teszi lehetővé.

16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektív

Az új, 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektívet mindennapos használatra tervezték, illetve olyan fotósoknak, akik sokat utaznak, ezért fontos számukra a felszerelésük súlya és mérete. A mindössze 111 grammos objektív fekete és fehér színben érhető el. Különlegessége a csendes autofókuszálás és zoomolás képessége, amely videózás közben jön igazán jól.

Az újdonság másik egyedi képessége az elektronikus zoomállítás, amellyel a kompakt fényképezőgépeknél megszokott módon lehet közelíteni vagy távolítani a felvételt. Az i-Function, az UPSM és az optikai képstabilizátor szintén megtalálhatók az objektívben.

 

 

Vissza