Kis méret, nagy tudás – Sony Xperia Z1 Compact

Farkas Norman - 2014. január 7.

A japán gyártó bemutatta új telefonját, mely az Xperia Z1 tudását ötvözi a kompakt kialakítással. Az Xperia Z1 Compact valóságos sikermobil lehet a tepsi méretű készülékektől ódzkodó felhasználók körében.

Bemutatkozik a Sony Xperia Z1 Compact – a világ legjobb prémium kompakt okostelefonja

 

· A Sony Xperia Z1 legjobb technológiái egy zsebben is könnyen elférő, kompakt méretű okostelefonban

· Stílusos, strapabíró és vízálló kivitel négyféle élénk színben – fekete, fehér, rózsaszín és lime

· A világ legjobb kamerája egy kompakt okostelefonban a Sony elismert kamera technológiáival: díjnyertes „G-lens” lencsék, 20.7 megapixeles „Exmor RS for mobile” CMOS képszenzorral, és „BIONZ for mobile” képfeldolgozó rendszerrel

· Elképesztő vizuális élmény a Sony TRILUMINOS HD Display for mobile kijelzőjével és X-Reality for mobile képfeldolgozó technológiájával

· Xperia Transfer Mobile szolgáltatás segítségével könnyen és gyorsan, akár már közvetlenül telefonról-telefonra másolható minden adat beleértve a telefonkönyvet, a tartalmakat és az alkalmazásokat, meglévő Android és iOS eszközökről

 

2014. január 7. CES, Las Vegas – A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon új távlatokat nyit az prémium okostelefonok piacán a Sony Xperia Z1 Compact bevezetésével. Ötvöztük a Sony Xperia Z1 zászlóshajójának legjobb technológiáit egy új, stílusos és kompakt kivitelben.

„A Sony Xperia Z1 Compact bevezetésével a prémium termékeink skálája szélesebb, mint valaha, így egyre több lehetőséget kínálunk vásárlóinknak” – nyilatkozta Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója. „Az Xperia Z1 egy igazán figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkező okostelefon, amely nemcsak gyönyörű, hanem igazán strapabíró kialakítással is bír. Az Xperia Z1 Compact készülékben a Z1 minden prémium szolgáltatása és teljesítménye megtalálható egy kisebb, kompakt méretbe csomagolva” – tette hozzá Suzuki.

A világ legjobb kamerája egy kompakt okostelefonban

Az Xperia Z1 Compact egy új mércét állít fel a prémium okostelefonok között. A Sony a hagyományos kompakt digitális fényképezőgépben bizonyított technológiáit ötvözte egy gyönyörűen kialakított kompakt okostelefonban, hasonló teljesítményt és minőséget kínálva. A 20.7 megapixeles kamera, az 1/2.3”-os Exmor RS for mobile CMOS képszenzorral, a díjnyertes Sony G Lens lencsékkel és az intelligens BIONZ for mobile képfeldolgozó rendszerrel egyesülve biztosítja a kiváló képminőséget.

A technológiák páratlan kombinációja teszi lehetővé, hogy ez az okostelefon vaku nélkül is gyönyörűen éles és világos képeket tud készíteni még kedvezőtlen fényviszonyok között is. A rövid záridő és a háromszoros Clear image zoom is megakadályozza, hogy akár távolról vagy közelről készített fényképek elmosódjanak, így egy pillanat sem megy kárba. A Superior Auto segít a tökéletes képek készítésében, intelligens jelenetfelismerő technológiájának köszönhetően gyönyörő képeket készíthetünk bonyolult beállítások nélkül is. A víz-és porálló kialakításának köszönhetően , ez a tartós és sokoldalú okostelefon könnyedén a mindennapok részévé válik, használhatjuk bárhol, bármikor.

Egyedi közösségi kameraalkalmazások a fényképezési élmény fokozásáért

Az Xperia Z1 Compact előre telepített innovatív Xperia kamera alkalmazásai a hagyományos fényképezést egy teljesen új szintre emeli:

· Timeshift burst mód: Két másodperc alatt 61 képet csinál – így ki tudod választani a legtökéletesebbet.

· Info-eye: Innovatív vizuális keresési funkció, amely információt ad a lefényképezett helyszínről, könyvekről és borokról és még sok minden másról.

· Social live: Élőben oszthatod meg videóidat Facebook-on, ahol barátaid azonnal reagálhatnak is rá.

· AR effektek: Dobd fel egy kis humorral képeidet a Sony’s SmartAR, kiterjesztett valóság segítségével.

Ezeken a nagyszerű előre telepített közösségi kameraalkalmazásokon túl természetesen további applikációk is elérhetőek, mint például Wikitude Places, Evernote, vagy a VI Sports. Ehhez egyszerűen csak indítsuk el telefonunkon a kamerát, kapcsoljuk be a Superior Auto módot, majd válasszuk ki ’+Alkalmazások’ menüpontot ahol válogathatunk a legújabb kamera alkalmazások közül, melyekkel még tovább fokozhatjuk telefonunkon a fényképezés élményét.

 

Szép és tartós külső

Az Xperia Z1 Compact felvonultatja az Xperia Z1 minden tulajdonságát, egy kézben is kényelmesen elférő méretben. A Sony kifinomult OmniBalance kialakításnak köszönhetően ez a víz- és porálló (IP55&IP58) gyönyörűség egyszerre letisztult és ellenálló. A dedikált fényképező gomb segítségével még a víz alatt is tudunk képeket és videókat készíteni. Az Xperia Z1 Compact az egyéni ízléseket figyelembe véve többféle színben kapható. Fehér, fekete, lime és rózsaszín variációk közül mindenki kiválaszthatja a neki leginkább tetszőt. Egy praktikus újítás is helyet kapott a telefonban,az új Glove Mode lehetővé teszi számunkra, hogy kesztyűben is használhassuk az Xperia Z1 Compact okostelefonunkat, legyen bármilyen az időjárás.

A világ leghosszabb üzemidejét biztosító prémium kompakt okostelefon

A legújabb 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzorral és 4G LTE támogatással köszönhetően az Xperia Z1 Compact ultragyors teljesítményt és lélegzetelállító grafikát nyújt. Az Xperia Z1 Compact a kiemelkedő, és piacvezető akkumulátor üzemidő érdekében kompakt méretei ellenére egy 2300 mAh-s akkumulátorral lett felszerelve.

Sony által kifejlesztett STAMINA üzemmód használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes alkalmazásokat, amikor a kijelző kikapcsol, majd visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül. Most már nem akkora probléma, ha a töltő esetleg otthon maradna, és attól sem kell tartani, hogy a legfontosabb pillanatban lemerül a telefonunk. A Z1 Compact okostelefont a mindennapi igényekre tervezték.

 

A legszebb színek és kristálytiszta képek

A Sony legújabb BRAVIA TV mobiltelefonra optimalizált technológiáját felhasználva az Xperia Z1 Compact a 4.3” TRILUMINOS HD Display for mobile technológiának köszönhetően a természetes és gazdag színek szélesebb palettáját jeleníti meg. A Sony exkluzív X-Reality for mobile szenzora egy intelligens szuper-felbontású technológia, amely megtalál és kiegészít bármilyen hiányzó pixelt, így mindig a legtisztább és legélesebb minőségben élvezhetjük videóinkat.

PlayMemories Online

Az Xperia Z1 Compact még egy további szórakozási lehetőséget kínál a felhasználók számára:

  • PlayMemories Online: Az Xperia Z1 Compact az Album alkalmazásba ágyazva teszi elérhetővé felhőalapú kép- és video szolgáltatását. Az új "All Sync" funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal automatikusan feltölthessék az összes képüket tárhely korlátozás nélkül

Xperia telefonra váltani még sohasem volt ilyen könnyű

Az Xperia Transfer Mobile szolgáltatás segítségével az előző androidos vagy iOS telefonon található tartalmak könnyedén átmásolhatóak az Xperia okostelefonra. A régi okostelefonról egyszerűen és könnyedén átvihető: telefonkönyv, képek, könyvjelzők, alkalmazások, üzenetek és sok minden más is új telefonunkra gyorsan és biztonságosan. Számítógépre már nincs is szükségünk, közvetlenül a régi telefonról az újra át tudunk vinni minden adatot az NFC technológia, vagy adatkábel használatával.

Kiegészítők és kísérő termékek egyedülálló ökoszisztémája

A Sony innovatív kiegészítők és kísérő termékek széles körét kínálja, azért hogy az okostelefon használata még szórakoztatóbb legyen. Összesen 132 termék támogatja az egyérintéses NFC technológiát, melyek között TV készülékek, fejhallgatók, hangszórók, tabletek és más termékek is megtalálhatóak. Még sohasem volt ilyen könnyű tartalmakat átmásolni más készülékekre és azokon visszanézni őket.

 

Főbb okostelefon kiegészítők, amelyek hozzájárulnak az Xperia Z1 Compact élményének fokozásához

  • QX100: Nagy teljesítményű „objektív-szerű” kamera, melyet okostelefonokhoz terveztek, és azok kijelzőjén keresztül működtethetőek
  • SmartWatch 2: Használd, akár az Xperia Z1 Compact második kijelzőjét. Olvass üzeneteket, fogadj hívásokat, kezeld egyszerűen az értesítéseket - mindezt a csuklódról. Vezéreldaz Xperia Z1 Compact kameráját távirányítással.
  • DK32: Egy olyan mágneses töltő, amely lehetővé teszi számodra a tökéletes betekintési szöget akár telefonálsz, videót nézel vagy zenét hallgatsz a telefon töltése közben.
  • SBH-80: Egy olyan sztereó bluetooth fejhallgató, amely egyedi kinézetének és a prémium anyaghasználatnak köszönhetően akár nyakláncként is megállná a helyét. Az NFC, a HD Voice és az aptX szolgáltatásokat támogatja

 

Az Xperia Z1 Compact 2014 februárjától lesz elérhető globálisan.

 

Vissza