Hétcolos óriásmobillal készül a Huawei

Farkas Norman - 2014. február 10.

A Mobile World Congress során tárulhat a nagyközönség elé a kínai gyártó eddigi legnagyobb okostelefonja, amely valójában egy telefonálásra is alkalmas táblagép.

Úgy tűnik, a kínai gyártó nem éri be a 6,1 hüvelykes Mate phabletekkel, tovább szeretné növelni a kijelző méretét, s ezáltal még óriásibb mobilokat piacra dobni. Erre utal a kínai Twitterként emlegetett Weibón megosztott fotó, amelyen egy héthüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású megjelenítővel szerelt Huawei mobil látható. A készülék méretét kiválóan szemléltetik a mellé helyezett mobilok (egy iPhone és egy Samsung Galaxy Note 3).

A phablet – vagy inkább telefonként is használható tablet – hardveres felszereltségéről annyit tudni, hogy egy négymagos, 1,6GHz-es HiSilicon V9R1 processzor felel a meghajtásáért, amit 2GB RAM és 13 megapixeles hátlapi kamera egészít ki. A jövevény fedélzetén meglepő módon a frissnek korántsem nevezhető Android 4.2.2 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot.

Az egyelőre ismeretlen nevű gólem várhatóan a február végén, Barcelonában megrendezésre kerülő MWC 2014 során mutatkozik be.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza