ZyXEL NSA325 – felhő zöld igényekre szabva

Kütyü Magazin - 2014. február 20.

A ZyXEL bemutatta médiaszerver családjának új tagját, az NSA325 v2-t, mely tovább egyszerűsíti a mobileszközökről történő adatfeltöltését. A Polkast appot használva képes a kép, zene és videó lejátszásra, melyeket meg is lehet osztani. Ezeket felhőbe is szinkronizálhatjuk a Facebookról, a Twitterről vagy a Flickrről is. A tudatos tervezésnek köszönhetően rengeteg energiát takaríthat meg a felhasználó.

A ZyXEL új felhője egyidejűleg képes streamelni és megosztani az adatokat akár több eszközön (UPnP vagy DLNA) is. A szerver 1.6 GHZ-es processzorral és 512 megabájt beépített memóriával rendelkezik, amely egyszerre akár többféle fájl megosztását is lehetővé teszi. Az adatokat befogadó eszköz lehet akár Xbox, Sony PlayStation vagy DLNA TV, legyen a ház bármely pontján.

A Polkast mellett a zMedia mobil applikációval is lehet fotókat, videókat, zenét feltölteni és lejátszani, valamint az alkalmazás képes a szerver menedzselési feladatok ellátására is. Használatával elvégezhető a szerver státuszának ellenőrzése, a le- és feltöltési folyamatok nyomon követése valamint az alapkonfiguráció beállítása is. A szerver P2P letöltést/FTP rendszert szintén képes menedzselni, így torrenteket is küldhet mobil eszközről a szerverre az elérési területen belül bármikor. Az USB 3.0 port gyorsabb működést biztosít az eszköznek, a copy/sync gomb aktiválása után pedig egyszerűen lehet lementeni és szinkronizálni az adatokat külső USB eszközről vagy kameráról.

A ZyXEL NSA325 v2-t – akárcsak a ZyXEL termékeinek többségét – a környezet védelmét szem előtt tartva fejlesztette ki a gyártó. Beállítható rajta az automatikus kikapcsolási időpont, mellyel a felhasználási szokásoktól függően energia takarítható meg. A ventillátor smart vezérlésre átállítható, azaz nem működik olyan intenzíven, amikor kevésbé van szüksége az eszköznek a hűtésre. További újítás egy másik „zöld beállítás”, a Wake-on-LAN, mellyel távolról is bekapcsolható és működtethető a szerver, akkor is, ha az ki volt kapcsolva.

 

 

Vissza