Galaxy S5 Mini – négy mag, HD kijelző, vízálló ház és KitKat?

Farkas Norman - 2014. április 3.

Máris kiszivárogtak az első infók a Samsung idei zászlóshajójának kompakt kiadásáról, a Galaxy S5 Miniről. A kissé tömény cím nem véletlen, ugyanis a jövevény nagyon sokat fejlődött: állítólag 4,5 colos HD kijelzővel, friss Android rendszerrel és négymagos Snapdragon procival dicsekedhet, mi több, vízálló burkolattal is ellátták.

A napokban bukkant fel a HTC One M8 kompakt testvére, mely májusban landolhat a piacon, s máris napvilágra került egy sor infó egyik legnagyobb riválisáról, azaz a Samsung idei nagyágyújának mini kiadásáról, a Galaxy S5 Miniről. A gyártók készülékei tehát bizonyos értelemben már a megjelenésük előtt versenyeznek, ami nem meglepő, hiszen sikerüket az is befolyásolhatja, hogy mekkora felhajtás övezi érkezésüket.

Hogy mit tudtunk meg a Galaxy S5 Miniről? Nos, a SamMobile forrásai az SM-G800 modellszámú mobil részleges technikai felszereltségét szivárogtatták ki. Az adatok alapján a készülék rengeteg jelentős előrelépést mutat elődjéhez, a Galaxy S4 Minihez képest. Előlapján egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD megjelenítő feszít egy 2 megapixeles kamera társaságában. A jövevény plasztik hátlapjáról egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera kukucskál. Egyébként a vékony takaró alatt egy 2100mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik. A friss Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel piacra kerülő készülék meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 400 processzor gondoskodik (ilyen van pl. a Moto G-ben is), amir 1,5GB RAM, 16GB bővíthető tárhely és infra port egészít ki.

Az új mini mobil már a fentieket elnézve is vonzó ajánlatnak ígérkezik, de még mindig van extra a tarsolyában: örökölte nagytesójától az IP67-es szabványnak megfelelő ellenálló képességet, vagyis burkolata ellenáll a pornak, az ütéseknek és a víznek is – utóbbi esetben elméletileg maximum fél órát tud gond nélkül átvészelni egy méter mélyen.

Egyelőre nincs infó a készülék megjelenésének idejéről és várható áráról. Egyesek szerint az S5 Mini júniusban landol a piacon, azaz később próbálhatjuk ki, mint a HTC M8 kompakt verzióját.

 

Galaxy S4 Mini


 

[Forrás: Techradar]

Vissza