Minden tévét „okossá” változtat a UPC új szolgáltatása

forrás: Prím Online - 2014. május 25.

A UPC digitális tévé előfizetői az online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön, ingyenesen és internet előfizetés nélkül is.  A UPC új szolgáltatást indított TV Apps néven, amely okostévé képességekkel ruház fel minden, a upc mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. 

A UPC tovább folytatja fejlesztéseit annak érdekében, hogy minőségi kapcsolatot biztosítson egy határtalan lehetőségekkel teli világhoz. A digitális televízió, műsorrögzítő, videótár szolgáltatások és a legbővebb HD felbontású csatornakínálat bevezetése után a legnagyobb kábelszolgáltató tovább bővíti a tévézés lehetőségeit kiszélesítő és élményét növelő funkciók sorát. Az új UPC TV Apps szolgáltatásával minden tévé okostévé lehet és külön díj nélkül csatlakozhat az internet végtelen világához, ahonnan a fotel kényelméből nézhetünk változatos tartalmakat.

Első lépésként egyszerre minden tévékészüléket felokosít a szolgáltató, amelyek a UPC bármelyik nagyfelbontású műsorok megjelenítésére alkalmas, azaz HD típusú mediaboxához csatlakoznak. Ezt követően év végéig a UPC interaktív kábelhálózatával elérhető mind a 1,5 millió háztartásban lehetővé válik a tévés internetkapcsolat, a digitális tv szolgáltatás minden előfizetőjének, a UPC vevőkészülék típusától függetlenül.

 

A szolgáltatás már induláskor több mint 20 beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva hozzáférhetünk a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google naptárunkhoz, a Google térképhez, elsősegély alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre folyamatosan bővül majd. 

Először Magyarországon

Az idehaza kifejlesztett UPC TV Apps szolgáltatást először Magyarországon vezeti be a UPC. A szolgáltatás az innovatív Cloud TV technológiát alkalmazza, távoli szervereket használva a letöltések feldolgozásához és tartalom illetve a kezelőfelület streamelt videó formában történő megjelenítéséhez a képernyőn. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a jelenlegi set-top-boxok képességeit úgy bővítsék, hogy ehhez nincs szükség a hardverelemek cseréjére, továbbá internet-hozzáférés is biztosítható külön internetkapcsolat nélkül, egyszerűen a digitális tv interaktív funkciója révén (a távirányítón az „interactive” gombot kell megnyomni). Ezzel a Cloud TV technológiával a UPC Magyarország a világon elsőként tesz elérhetővé teljes körű YouTube hozzáférést televíziós szolgáltatáson keresztül.

Az applikáció letölthető Androidra és iOs operációs rendszerű készülékekre is (iPhone, iPad).

 

 

Vissza