Szoftverfrissítés orvosolja az LG G Watch "égető" problémáját

Farkas Norman - 2014. augusztus 4.

Megérkezett a kisebbik dél-koreai gyártó válasza a G Watch felhasználók panaszaira egy szoftverfrissítés képében. Az új szoftver gondoskodik az okosóra töltőcsatlakozójának megfelelő áramszabályzásáról, így meggátolja anak több szempontból is hátrányos korrodálódását.

Az LG G Watch pályafutása nem indult valami fényesen, az óra használói ugyanis sorra számoltak be a töltőcsatlakozó gyors korrodálásáról, ami az esztétikai hátrány mellett kényelmetlen viseletet, sőt esetenként égési sérüléseket is okozott számukra. Szerencsére az LG nem hagyta a füle mellett elmenni a panaszokat, és gyorsan hozzálátott a megoldás kereséséhez. A kutatás eredménye gyorsan meg is lett, és cég máris kiadta a megfelelő szoftverfrissítést, amely – bármennyire is hihetetlen –tökéletesen orvosolja a problémát.

Elsőre „fábol vaskarika” helyzetnek tűnhet egy hardveres hiba szoftverfrissítéssel való kiküszöbölése, de jelen esetben bevált a trükk, ugyanis a csatlakozók gyors korrózióját az okozta, hogy áramellátásuk folyamatos volt, így az izzadt bőrrel érintkezve minden szükséges tényező adottá vált a kémiai folyamat működéséhez. Az LG a friss szoftverben megoldotta a töltőcsatlakozók áramellátásának szabályzását, így azok már csak akkor kapnak áramot, ha töltőre tettük a G Watch-ot, tehát mindenki elbúcsúzhat a kényelmetlen, akár égési sérüléssel is járó kellemetlenségektől.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza