Videón a BlackBerry Passport „mágikus” billentyűzete

Farkas Norman - 2014. augusztus 18.

A Carphone Warehouse jóvoltából egy remek minőségű videón láthatjuk a kanadai gyártó hamarosan megjelenő csúcsmobiljának fizikai QWERTY billentyűzetét, mely érintésérzékenységéből adódóan jóval sokoldalúbb bármely konkurens megoldásnál.

A brit Carphone Warehouse is egy lesz a számos kereskedő közül, akik árulni fogják a BlackBerry szokatlan kialakítású okostelefonját, a Passportot.

A szabványos útlevelek méreteivel rendelkező készülék több okból is sikeres lehet, melyek között megemlítendő a gyors és stabil BB10 rendszer, a minőségi anyaghasználat, a 4,5 hüvelykes, 1440 x 1440 képpontos 1:1 képarányú megjelenítő, valamint a háromsoros fizikai QWERY gombsor, amely érintésérzékeny képességgel rendelkezik.

A brit áruház a nem mindennapi billentyűzetet tartja a telefon legizgalmasabb részének, legalábbis beharangozó videójában ennek szentelte a legtöbb figyelmet. Bár a felvételt közben törölték, egy lelkes és figyelmes rajongó lementette és feltöltötte azt a YouTube-ra, így jelenleg is megtekinthető a nagyérdemű örömére.

 

 

Ahogy a videón jól látható, a Passport klaviatúrája hagyományos gombsorként is használható, ugyanakkor tapipadként is működik, s akár gesztusok felismerésére is képes. Ennek köszönhetően például görgethetünk vele a szövegben vagy a böngészőben.

Egyelőre rejtély, hogy a Passport pontosan mikor és milyen árcédulával érkezik meg a piacra, de azt már most sejthetjük, hogy nem lesz filléres készülék. A várakozások szerint a jövevény valamikor októberben jelenik meg fekete és fehér árnyalatban, és a legtöbb európai szolgáltató felveszi majd kínálatába.

 

 

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza