Nem ideális választás az iOS 8 az iPhone 4S esetében

Czipperer Dia - 2014. szeptember 18.

Bár világszerte elérhetővé vált a korábban bemutatott iOS 8 végleges változata, nem minden eszköz számára ideális frissíteni.  Az ArsTechnika tesztje alapján például az iPhone 4S-nél érdemes az iOS 7-nél maradni.

Jó dolog, hogy az Apple korábbi mobiljain is elérhetővé teszi a legújabb operációs rendszerét, hiszen az Android mobilok esetén ez nem ennyire egyértelmű. A cupertinói vállalat legújabb, tegnap megjelent iOS 8 mobil operációs rendszerének végleges verziója tehát akár iPhone 4S mobilokra is telepíthető, csak kérdés az, hogy megéri?

Az ArsTechnika néhány tesztet futtatott le, hogy kipróbálja, a korábbi Apple mobilon hogy teljesít az új rendszer. Nos, úgy tűnik, az egykori zászlóshajó már nehezen fiatalodik. Ugyan lehet rá telepíteni a rendszert, csak sajnos nem kompromisszumok nélkül. Az adatok alapján ugyanis nem fenékig tejfel a felturbózott iPhone 4S.

A betöltődési és válaszidők jelentősen meghosszabbodtak, a böngésző (Safari) esetén majdnem kétszeresére nőtt a válaszidő (lásd az ábrán). De szinten minden téren lassabb betöltődéssel találkozhatnak a felhasználók, legyen szó kameráról, levelezésről, üzenetekről, naptárról stb.

 

 

A lassúság persze érthető is, hiszen az iPhone 4S három generációval a legújabb 6-os széria mögött kullog a maga régi 2,4 Ghz órajelű A5-ös processzorával és 3,5 hüvelykes kijelzőjével. Persze az újdonságok valóban szemet gyönyörködtetőek lehetnek, és egészen más felhasználói élményt kínál a rendszer elődjéhez képest, de az érem másik oldalát is érdemes szemügyre venni.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza