Disneyland a legnépszerűbb hely Instagramon

Czipperer Dia - 2014. december 15.

Kiderült, melyek a legkedveltebb helyek az egyre népszerűbb Instagram szolgáltatásban. Vagyis hol készítik a legfőbb fényképet a felhasználók, melyet aztán a szolgáltatásban is megosztanak.

A Facebook képmegosztó alkalmazása, az Instagram nemcsak képek megosztását teszi lehetővé, hanem helyszínt is adhatunk az egyes fotókhoz. Ez alapján, bár nem mindenki jelöl meg helyszínt, de megbecsülhető, melyik a legnépszerűbb hely, ahol a felhasználók az Instagramra posztolnak.

A Disneyland végzett az első helyen, azadatok szerint ezt jelölik meg legtöbbször a képeken. A dobogó második fokára a Dodger Stadium állhatott fel. Ez az Egyesült államok nyugati partvidékének egyik nevezetessége, és Los Angelesben található. Harmadik helyen szintén egy turisták által kedvelt hely áll, a Time Square.

Érdemes azonban elmondani, hogy nem a franciaországi, hanem a kaliforniai Disneyland áll az első helyen. A tengerentúli látványosságok népszerűsége azt mutatja, hogy a szolgáltatás az USA-ban indult útjára, és jelenleg is itt használják legaktívabban.
 


A Kossuth Rádió Közelről című műsorában hangzott el az a megállapíztás, miszerint az amerikai imdividualista kultúra, így az emberek ezeket a fotókat személyiségük kiterjesztésére használják, míg a keleti kultúrákban sokkal inkább a közösségi értéket a mérvadóak.

Az Instagram és a hozzá hasonló közösségi applikációk pedig egyre népszerűbbek. Bár a Facebookkal nem tudnak harcba szállni, de nem is erre találták ki őket.

 

 

Forrás: Prím Online; Kép: economiahoy.mx

Vissza