Az első arab város a Street View-ban

Czipperer Dia - 2014. december 10.

A Google kiterjesztetet Street View szolgáltatását az Egyesült Arab Emirátusokra, egészen pontosan Dubajban érhető el a szolgáltatás. Ez az első alkalom, hogy egy arab várost is be lehet barangolni virtuálisan.

A Google hétfőn jelentette be, hogy az első arab városként már Dubaj is elérhető vált a Street View szolgáltatásban. Így a felhasználók már a világ legmagasabb épületeit is megcsodálhatják a számítógép előtt ülve. 

Mohamad Mourad, a Google észak-afrikai és közép-nyugati régiójának vezetője szerint Dubaj a világ legmagasabb épületeinek ad otthont, és a világon egyedül itt található hét csillagos szálloda. A blogposztban, ahol a bejelentést közölték, arra is kitért, hogy az arab országok városai közül Dubaj az első, melyet ilyen módon bebarangolhatnak az emberek.

A Google elmondása szerint már az év elején elkezdték a munkálatokat, ám nyáron szünetet tartottak, hogy elkerüljék a ködös időszakot, mely ilyenkor jellemzi a várost, és ezáltal csak tiszta képek kerüljenek a gyűjteménybe.

 

 

A hatalmas dubaji pláza mellett az Egyesült Arab Emirátusok leghosszabb útja, a Sheikh Zayed Road is megtekinthető, valamint olyan történelmi nevezetességek is, mint a Deira Spice vagy a kikötő.

 

 

Bár Dubaj az első város, ám nem ez az első alkalom, hogy a Street View révén feltérképzetek volna valamit az országban. Korábban az emirátusokban található Liwa Sivatagot barangolták be a kamerák tevék hátán.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza