Bemutatkozott a Galaxy Note 4 felturbózott kiadása

Farkas Norman - 2014. december 30.

A dél-koreai óriás leleplezte a Galaxy Note 4 új változatát, mely Snapdragon 810 processzorral és 300 megabites letöltési sebességgel kecsegtető LTE-Advanced hálózati támogatással rendelkezik.

A Samsung legújabb óriásmobilja, a Galaxy Note 4 igazán ütős készülék, amely remekül ötvözi a méretes kijelző, a kapacitív toll és az izmos hardver előnyeit. A vállalatnál úgy gondolták, nem ártana piacra dobni a jól sikerült masinát frissebb vassal és gyorsabb mobilnetet kínáló modemmel is, mielőtt letennék az asztalra a sorozat következő tagját. A Galaxy Note 5 hivatalos leleplezésére egyébként is csak szeptemberben, a 2015-ös IFA szakkiállításon számíthatunk, ami elég messze van.

A felturbózott Galaxy Note 4 két lényeges elemében tér el a mezei kiadástól, ezek pedig a processzor és az LTE modem. A friss modell működéséről a világon elsőként a Qualcomm vadonatúj nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 810 processzora gondoskodik. A friss hardver mellé egy háromsávos (Tri-band Carrier Aggregation) LTE-Advanced modul került, ami szupergyors, akár 300 megabites letöltési sebességű mobilnetet képes szolgáltatni. A telefon repertoárjába már a 450 megabites letöltéssel kecsegtető Cat.9 LTE hálózatok támogatása is bekerült, igaz ezt efféle hálózatok híján egyelőre nem igazán lehet kihasználni.

A ráncfelvarrt csúcsmodell piaci premierje januárban lesz Dél-Koreában, s a jelek szerint a Samsung nem tervezi, hogy anyaországán kívül is elérhetővé teszi a készüléket.

Mivel az új Note 4 az első Snapdragon 810 köré épülő készülék, a Samsung most szelíden beinthet a versenytársainak, s egyúttal megnyugodhatnak azok a felhasználók, akik eddig a chipset és a 2015-ös csúcsmobilok csúszása miatt aggódtak.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza