Máris kiszivárgott a Galaxy S6 tudáslistája

Farkas Norman - 2014. november 5.

Bár még igen messze van a 2015-ös Samsung zászlóshajó leleplezése, belső forrásokból máris kiszivárgott a részleges specifikációja. A Galaxy S6 nem lesz gyenge masina, igaz a Galaxy Note 4-hez képest nem mutat túl sok előrelépést.

A Samsung vélhetően tartja magát szokásaihoz, és következő csúcsmodelljét, a Galaxy S6-ot csak 2015 tavaszán dobja majd piacra. Bármennyire is távolinak tűnik ez az időpont, a SamMobile belsős forrásainak köszönhetően máris nyilvánosságra került a jövevény részleges tudáslistája, amiből kiderül többek között az is, hogy milyen hardver lapul majd benne.

A Project Zero néven fejlesztett csúcsmodell várhatóan Quad HD, azaz 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas, ám egyelőre ismeretlen méretű kijelzővel érkezik. Ilyen felbontású panel teljesít szolgálatot a jelenleg hódító Galaxy Note 4 óriásmobilban és az LG idei nagyágyújában, a G3-ban is. Képalkotás frontján egy 16 vagy 20 megapixeles IMX240 szenzorral szerelt hátlapi és egy 5 megapixeles előlapi kamerára támaszkodhatnak a készülék leendő tulajdonosai, azaz e téren zéró előrelépés tapasztalható az imént említett Note 4-hez képest.

Ha hihetünk a meg nem nevezett „bennfentes” forrásoknak, a Galaxy S6 meghajtásáról egy 64 bites Samsung Exynos 7420 chipset gondoskodik négy Cortex-A57 és ugyanennyi Cortex-A53 maggal felvértezve, amit 3GB RAM és változattól függően 32, 64 vagy 128GB belső tárhely egészít ki. A korábbi modellekhez hasonlóan az S6-ból is készül Qualcomm lapkát használó verzió. A 64 bites nyolcmagos Snapdragon 810-zel szerelt kiadás nem hordozhat magában különösebb kompromisszumokat az Exynosszal ellátott verzióhoz viszonyítva a felhasználók szemszögéből.

A csúcsmodell további felszereltségét és külső megjelenését is homály fedi még, sőt a fenti infókat sem árt némi óvatossággal kezelni, hiszen nincs rá garancia, hogy fedik a valóságot.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza