Jövőre érkezik a Google moduláris telefonja

Czipperer Dia - 2015. augusztus 18.

Késik a Google moduláris telefon projektjénrk tesztüzeme. A vállalat megerősítette, hogy a Project Ara csak 2016-ban érkezik.

A Google moduláris telefonjáról már sokat hallhattunk. A Project Arát a vállalat Advanced Technology and Projects (ATAP) csapata fejleszti. Az Android alapú eszköz különálló modulokból tevődik össze, beleértve az akkumulátort, a processzort, a kamerát is, melyek cserélhetők, ennek köszönhetően a telefon könnyen frissíthető.


A Google korábbi tervei szerint még idén szerették volna néhány helyen elérhetővé tenni a mobilt az Egyesült Államokban, azonban mindez csak jövőre valósul meg. Erről a lépésről a Twitteren számoltak be, ahol töredelmesen beismerték, hogy a tervezetthez képest késik a mobil, pedig
 

A Project Arát elsőként Puerto Ricóban tesztelték volna, ugyanis a sziget elmondásuk szerint hihetetlenül sokszínű népességgel rendelkezik, melyek között nagyjából egyenlő arányban vannak okostelefont és hagyományos mobiltelefont használók.

Egyelőre több részletet nem árult el a Google, bár ígéretük szerint hamarosan bővebb információval szolgálnak majd arra vonatkozóan, hol és hogyan lesz majd elérhető a Project Ara.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza