A Samsung legtöbb 2015-ös UHD tévéje jogosult a 4K UHD logó használatára

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 3.

A Samsung valamennyi 2015-ös UHD tévéje - beleértve a 9-es szériától a 6-os szériáig terjedő valamennyi UHD modellt – jogosulttá vált az amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) által kidolgozott 4K Ultra HD logó feltüntetésére.

A Samsung legtöbb idei UHD tévéje használhatja az amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) által kidolgozott 4K Ultra HD logót. Erre kizárólag azon készülékek esetében kapnak lehetőséget a gyártók, amelyek a CEA által meghatározott legmagasabb szintű képminőségi előírásokat teljesítik. A valódi 4K UHD tévékkel szemben az RGBW pixel struktúrát alkalmazó készülékek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek.

A CEA által felállított UHD elvárások megkövetelik, hogy a pixelek, mint a kijelző legkisebb alkotóegységei, képesek legyenek előállítani a teljes színskálát. Bizonyos tévék, amelyek az RGBW pixel struktúrát alkalmazzák, nem felelnek meg a CEA követelményeknek a képpontok színeinek korlátozottsága miatt. Az RGBW panelben az egyes képpontok piros, zöld és kék szubpixeleit fehér szubpixelekkel helyettesítik, amelyek korlátozzák a TV által megjelenített színeket, miközben a teljes képminőséget gyengítik a képtisztaságra, fényerőre és élességre gyakorolt hatásukkal.

Az UHD tévékkel kapcsolatos további követelmények a CEA definíciója alapján: több mint 8 millió aktív képpont vízszintesen legalább 3 840, és függőlegesen legalább 2 160 pixellel; legalább egy HDMI 2.0 bemenet, amely támogatja a 3 840 x 2 160 pixeles natív tartalmakat 24p, 30p és 60p másodpercenként megjelenített képkocka mellett; 8 bites minimális színmélységgel.

 

Kulcsszavak: UHDTV, TV, Samsung
Vissza