Bemutatkozott az Alcatel OneTouch Idol 3C, a Pixi First és a Pixi 3 (10)

Czipperer Dia - 2015. szeptember 7.

Az Alcatel nem csak a Go és Pop modellekkel készült az idei IFA szakkiállításra. Még két másik mobil és egy táblagép is lapult a gyártó tarsolyában.

További három készüléket leplezett le az IFA-n az Alcatel. A Go és Pop modellek mellett az Idol és Pixi széria is új készülékekkel bővült.

OneTouch Idol 3C

A telefon nagyon hasonló paraméterekkel bír, mint elődje, az Idol 3. A szintén 5,5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék Full HD felbontásra képes IPS panelt kapott. A mobil hátlapja könnyen cserélhető, és széles színpalettából választhatnak a felhasználók.

A specifikációit tekintve egy 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel megáldott modellről van szó, melynek meghajtásáról egy Snapdragon 615-ö processzor gondoskodik. A négymagos lapka 1,5 GHz és 1 GHz-es órajelen pörög.

A telefon fókamerája egy öt lencsetagból álló, f/2.0-ás, 13 megapixeles darab, míg az előlapi fényleső 8 megapixeles képeket lő. A 4-képes készülék Bluetooth 4.1, NFC, A-GPS és FM radio támogatással is rendelkezik. Az aksi kapacitása 2910 mAh-es.

OneTouch Pixi First

A 4 hüvelykes (800 x 480 pixel) készülék lelke egy négymagos, 1,2 GHz-es Spreadtrum SC7731-es processzor. A többi tulajdonságát illetően is jóval szerényebbnek ígérkezik: mindössze 512 megabájt RAM-ot és 4 gigabájt tárhelyet kapott, bár ez utóbbi microSD kártyával bővíthető.

A kamera sem a csúcsok csúcsa, egy 5/2 megapixeles fix fókuszú kombót kapott, a hátoldalon csücsülő példányt pedig vakuval is felszerelték.

A telefon 2G/3G adatkapcsolatra képes, viszont jó hír, hogy két SIM kártyás változatban is elérhető lesz. A készülék akkumulátora mindössze 1450 mAh-es.

 

 

OneTouch Pixi 3 (10)

A vállalat egy táblagépet is bemutatott az idei IFA-n. A 10 hüvelykes modell az Alcatel Pixi táblagépek sorába csatlakozik. Hasonlóan a Pixi 3 (8) modellhez, az új masina is 1280 x 800 pixeles felbontású kijelzőt kapott, viszont pixelsűrűsége kevesebb, 149 ppi.

A tablet egy Mediatek M8127-es chipsetet kapott. Ez egy négymagos példány, 1,3 GHz-es órajellel, 1 gigabájt RAM-mal. A belső tárhely 16 gigás, viszont ez is tovább növelhető microSD kártyával, egészen 64 gigabájtig. Táblagép lévén nem kell túl sokat várni a kamerától: egy 5 megapixeles fő- és egy 2 megapixeles előlapi fénylesőt kapott.

 

 

A Pixi 3 (10) csak Wifi-képes, viszont GPS és Bluetooth 4.1 támogatással is rendelkezik, Az aksi kapacitása pedig 4060 mAh.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza