A jövő hónapban érkezik az LG mobilfizetési megoldása

Czipperer Dia - 2015. november 19.

Az LG maga erősítette meg a hírt, miszerint a jövő hónapban debütál a vállalat saját mobilfizetési platformja. 

A Korea times számolt be róla, hogy nemsokára érkezik a kisebbik dél-koreai gyártó, az LG saját mobilfizetési platfOrmja. Az LG erősítette meg a portálnak, hogy terveik szerint jövő hónapban mutatják be a megoldást.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy a vállalat saját megoldáson dolgozik, azonban akkor csak pletykákra alapozhattunk, illetve Kin Jong Hoon, a vállalat igazgatója beszélt arról, hogy valóban vannak ilyen irányú terveik. Azonban pontos információkat nem lehetett tudni arról, mikorra tervezik a debütálást.

Az LG a fő dél-koreai, bankkártyákat kiadó vállalatokkal tárgyal, mielőtt hivatalosan is bemutatnák a szolgáltatást. Azt egyelőre még nem lehet tudni, milyen néven és pontosan mikor érkezik majd. Ahogy még az is kérdéses, pontosan milyen technológiát használnak majd. Elképzelhető, hogy csak NFC-t, illetve az is lehet. hogy a Samsung példáját követve a mágnescsíkos kártyaolvasó technológiát is támogatja majd a megoldás.

Mindenesetre nem lesz könnyű dolga a gyártónak, hiszen konkurensek akadnak szép számmal. Ott van például az Apple, a Samsung és a Google is, akik már rendelkeznek saját mobilfizetési platformmal. A kisebbik dél-koreai gíártó valami újdonsággal kell előrukkolnia, hogy képes legyen versenyben maradni.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: LG, mobilfizetés
Vissza