Karnyújtásnyira a virtuális valóság az Alienware vadonatúj gamer laptopcsaládjával

Kütyü Magazin - 2016. november 16.

Az Alienware immár 20 éve a nagy teljesítményű PC játékrendszerek éllovasa. A vállalat a jeles évforduló alkalmából a világ első VR-kompatibilis laptopjaival kedveskedik a játékok szerelmeseinek. 

Az NVIDIA GeForce GTX 10 sorozatú grafikus vezérlővel felszerelt új termékcsalád tagjainak grafikai teljesítménye az asztali számítógépekével vetekszik. Ennek köszönhetően fejlettebb funkciókkal rendelkeznek, és valósághű játékélményt nyújtanak. Az Alienware egyik mérnöki újítása, hogy olyan anyagokat használ, amelyek hatékonyabb hőfelügyeletet biztosítanak az új, nagy teljesítményű alkatrészeknek, valamint tartósabbá és ellenállóbbá teszik a méltán népszerű, esztétikus kialakítású Alienware termékeket. 

„Napjainkban a gaming új reneszánszát éli. Fantasztikus játékok és fejlesztések, lenyűgöző felbontás és technológia, valamint a virtuálisvalóság-élmény nyújtotta izgalom – mindez hihetetlen mértékben ösztönzi a munkánkat, ugyanazt az energiát jelenti számunkra, amely 20 éve lehetővé tette az Alienware megszületését. Ezek a laptopok tükrözik a hagyományt, ugyanakkor megfelelnek a játékosok igényeinek és elvárásainak. Az Alienware mindkét szempontnak eleget tesz, így büszkén mutatjuk be az új laptopokat a játékosoknak” – mondta Frank Azor, a Dell Alienware és XPS termékeiért felelős vezérigazgatója.

Gamereknek tervezték

Az Alienware két évtizedes sikerét a játékosok igényeit elsődleges szempontnak tartó innovatív mérnöki megoldások fémjelzik. A nagyobb felbontás, a valósághű játékélmény és a virtuális valóság iránti igény nagyobb teljesítményt, és az Alienware esetében jobb dizájnt tesz szükségessé. Az olyan új anyagok, mint az eloxált alumínium, a magnéziumötvözet, az acélmerevítés és a vörösréz újszerű beépítése mind formájában, mind funkciójában jobb kialakítást eredményez. A vörösréz az egyedi hőfelügyeleti megoldásban a processzor és a grafikus vezérlő hűtését egyaránt javítja. Ezzel együtt, a megszokottnál előrébb elhelyezett zsanér hozzájárul, hogy a laptopok jobb szellőzése növelje a teljesítményt, hiszen a leadott hő felfelé és a laptop hátulja felé irányul. A vadonatúj Alienware TactX billentyűzetet acél megerősítés teszi tartóssá, optimális megvilágításáról pedig RGB LED-ek gondoskodnak. A billentyűk emellett lenyűgöző, a kifejezetten játékra kifejlesztett billentyűzetekre jellemző 2,2 mm-es mozgással rendelkeznek. Az új, agresszív megjelenésű laptopok az alumínium és a magnéziumötvözetnek köszönhetően tetszetősebbek és ellenállóbbak, a maszatolódásmentes felület révén pedig könnyen használhatók. A jobb hangminőség érdekében az új kialakítású hangszórókat intelligens belső erősítőkkel szerelték fel, amelyek figyelik a hanghullámokat, és a hangszórók teljes hőtartalékát kihasználva biztosítják az erősebb hangzást. Az új laptopok vékonyabbak elődeiknél, az élvonalbeli alkatrészek pedig lenyűgöző teljesítményt biztosítanak. 

Alienware 17 

Az új Alienware 17 egy kifejezetten játékhoz készült laptop, amelynél a képernyőméreten, a játékteljesítményen és az általános élményen van a hangsúly. A gépet a túlhajtott Intel Core i7 k sorozatú processzorok és az akár 2667 MHz-es DDR4 memória még erőteljesebbé teszik. Az IR Tobii szemkövető technológiájának köszönhetően igénybe vehetők a felhasználó szemmozgásán alapuló kisegítő lehetőségek is. A új Overwolf alkalmazás például visszajátssza a felhasználók szemmozgásának mintáját, így a játékosok finomíthatják készségeiket. Nyomon követhetik, hogy a játék során a képernyő melyik részére fókuszáltak, és a hibáikból tanulva könnyebben legyőzik az ellenfelet. A Tobii és az Alienware együttműködésének eredményeként az Alienware laptopok exkluzív szolgáltatásokkal bővültek. Ezek egyike a korszakalkotó AlienFX világítási zónákhoz kapcsolódó továbbfejlesztett jelenlét-érzékelés. A teljes LED-rendszer világítása az alapján változik, hogy a felhasználó hova néz. Csak az Alienware laptopokban található beépített Tobii kamera, amely követi a felhasználó tekintetét, és felveszi a szemmozgás mintáját, hogy a játékos javíthassa teljesítményét. A kamera érzékeli a felhasználó jelenlétét és figyelmét is, így nyomon követi, hogy a felhasználó mikor koncentrál az eszköz bizonyos elemeire, illetve zárolja a rendszert, ha a játékos elhagyja a gépet. Az egyedülálló szolgáltatások optimalizálják a teljesítményt és fokozzák a biztonságot.

Alienware 15 

Az új, közepes méretű Alienware 15 a kiemelkedő játékteljesítmény és a hordozhatóság tökéletes kombinációját nyújtja minden játékosnak. A vékonyabb keret nagyobb teljesítményt rejt a választható AMD és NVIDIA grafikus vezérlőknek köszönhetően, és akár a lenyűgöző, virtuálisvalóság-kompatibilis NVIDIA GeForce GTX 1060 is választható. Az alapmodell 15,6 hüvelykes FHD, IPS tükröződésmentes, 300 nit fénysűrűségű kijelzővel rendelkezik. A további lehetőségek közé tartozik az NVIDIA G-Sync technológiával ellátott FHD 120Hz kijelző, amely hihetetlenül sima, szinkronizált képkockasebességet, az UHD IZGO technológiának köszönhetően pedig 4k felbontást biztosít. A 68 wattórás lítiumion-akkumulátor, illetve az opcionálisan elérhető 99 wattórás akkumulátor kiemelkedő üzemidőt biztosít, így a játék akár út közben, konnektor használata nélkül is hosszú ideig folytatható.

Játssz tovább!

Az Alienware laptopokhoz készült Alienware Graphics Amplifier erősítő segítségével fénysebességgel zajlik a mobil játék. Az erősítő elég kicsi ahhoz, hogy beférjen egy szabványos táskába, ugyanakkor elég erős a még teljesebb mobil játékélményhez. Ez az erősítő jelenti a belépőt a 4k és afölötti játékok világába.  

Az Alienware eszközökhöz a Dell a világ legjobb monitorait kínálja. Az új Dell 24 játékmonitor (S2417DG) éles és tiszta QHD grafikát nyújt, és gyakorlatilag késleltetés nélküli, 1 ms válaszidejével abszolút versenyképességet biztosít. A Dell UltraSharp 34 monitor (U3417W) ívelt, ultraszéles képernyője még magával ragadóbb élményt nyújt. A játékélményt a nagyobb perifériás látószög és a moziélményt biztosító 18W hangszórók teszik teljessé. 

Már elérhető játékosoknak szánt, új generációs Dell Inspiron 15 laptop is. Ez az új, agresszív kialakítású modell újabb lehetőséget kínál a játékosoknak, hogy felvértezzék magukat az ellenfelekkel szemben. A laptopon játszó gamereknek a Dell minden eddiginél nagyobb választékot kínál játékközpontú szolgáltatásaival (pl. nagyobb képernyőfelbontás, különálló grafikus vezérlő, hangteljesítmény, memóriakapacitás).

Elérhetőség

Az új Alienware 15 és 17 rendszerek igény szerint konfigurálhatók, és már Magyarországon is elérhetők, rendelhetők. 

Vissza