Az Xperia 5 II a fényképezést, a játékokat és a szórakozást is a következő szintre emeli

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 20.

A Sony az Xperia 5 II kiadásával bővítette meghatározó Xperia kínálatát. Az új készülék a márka második 5G kompatibilis okostelefonja, amely kompakt kialakítást és kompromisszumok nélküli teljesítményt garantál a felhasználóknak.

  • Gyors kamera a Sony díjnyertes Alpha kamerák technológiáinak köszönhetően, valós idejű Eye AF, mely az emberek és állatok tökéletes portréjának készítéséhez akár 20 képkockát képes másodpercenként rögzíteni sorozatfelvétel közben az Autó Fókusz funkciónak köszönhetően, mely másodpercenként 60 AF / AE művelet elvégzésével biztosítja a kihagyhatatlan pillanatok fókuszban tartását.
  • A világ első 4K-s HDR másodpercenként 120 képkockát rögzítő, lassított mozgóképű okostelefonja, mely képes ötszörös lassítással rögzíteni és visszajátszani a 24 képkocka/másodperc sebességgel felvett anyagot, ezzel is tovább bővítve a filmes önkifejezés lehetőségeit.
  • A magával ragadó, 21:9-es CinemaWide 6.1” FHD+ HDR OLED kijelző a CineAlta jóvoltából példátlan színpontosságot nyújt Creator üzemmódban.
  • A játékhoz készült eszköz 120Hz-s frissítési arányú kijelzővel, a zökkenőmentes működés érdekében pedig 240Hz-s az elmosódást csökkentő funkcióval lett felszerelve az új készülék, a 240Hz-s érintésérzékelési sebességnek és az érintéses visszajelzés kialakításnak köszönhetően pedig hozzávetőleg 35%-kal pontosabb és gyorsabb játékmenetet tesz lehetővé az előző (Xperia 5) modellhez képest.
  • A készülék újgenerációs 5G csatlakozással, Qualcomm Snapdragon 865 5G mobilplatformmal és nagy kapacitású, 4000 mAh-s akkumulátoros gyorstöltési funkcióval rendelkezik az optimális sebesség és a nagyobb teljesítmény érdekében.
  • Tökéletes méret a legújabb Sony technológiáknak köszönhetően,  5G-s áramellátással és kompakt, ergonómiai kialakítással (68mm x 8mm), mely tökéletesen illeszkedik a felhasználó kezébe vagy zsebébe.

 

Az Xperia 5 II az Xperia 1 II számos meghatározó tulajdonságát örökölte, többek között a ZEISS optikával ellátott háromlencsés kamerát is, melyet a tervezők kifejezetten az új Xperia 5 II-höz alakítottak ki. Az új készülék tartalmazza a Sony Alpha kameráihoz kialakított technológiát és a Photography Pro funkciót is, melynek köszönhetően gyors és pontos AF/AE műveletek, a professzionális filmkészítőkhöz hasonló paraméterek és színbeállítások és a CineAlta által kialakított Cinematography Pro funkció érhető el, nem utolsó sorban pedig a 21:9 kijelzős felbontás felel a nézői élmény maximalizálásáért a CinemaWide jóvoltából. Ezen felül kiváló hangélményt biztosít a 3,5 mm-es jack csatlakozón és az elülső sztereó hangszórókban elérhető nagyfelbontású hang, illetve az eszközben egy Qualcomm Snapdragon 865 5G mobilplatformmal is megtalálható, mindez pedig egy kompakt, elegáns és vékony kivitelezésben összpontosul, amely tökéletesen illeszkedik a felhasználók zsebébe. Az eszköz ezen felül 120Hz-s képfrissítési aránnyal bír, a legsimább és legpontosabb játékélmény érdekében pedig 240Hz-s érintésérzékelési sebességgel működik.

"A Sony öröksége a technológiában és a mérnöki munkában gyökerezik, portfóliónk azonban az évek során a zene, a filmek, a játékok, és a szórakoztatás minden lehetséges ágát bevonva bővült." – mondta Mitsuya Kishida, a Sony Mobile Communications elnöke. „Ennek az egyedülálló háttérnek köszönhetően az Xperia telefonok egy kompakt testben ötvözik a Sony fejlett technológiáját, mely lehetővé teszi, hogy szenvedélyesen feszegessük a lehetőségek határait.”

 

Örökítse meg tökéletes képeit és elmulaszthatatlan pillanatait, mindig fókuszban

Az Xperia 5 II-t nagytestvére, az Xperia 1 II példájára a Sony Alpha kameráinak technológiájával tervezték a pengeéles végeredmények érdekében. A tökéletes portrék nem mindig csak a póz és tiszta kép jegyében készülnek, sokszor ugyanis a spontán felvételek sikerülnek a legjobban, ebben pedig a valós idejű autofókusz (AF) segédkezik. Legyen szó akár gyors mozgást végző emberekről vagy állatokról, a valós idejű autofókusz biztosítja, hogy az arc legkifejezőbb része legyen a kép középpontjában, akkor is, ha az egyik szem takarásban van, vagy az adott személy gyorsan mozog.

Az Xperia 5 II folyamatos autofókusz funkciójának köszönhetően rögzíti a kihagyhatatlan pillanatokat, mely másodpercenként 60 AF/AE művelet elvégzésére képes, ez pedig másodpercenként 20 kép rögzítését lehetővé teszi precíz és pontos fókuszálással és optimalizált expozícióval.

A sokoldalú, hármas lencsével felszerelt kamera három fókusztávolsággal rendelkezik: 16, 24 és 70mm-en rögzít gyönyörű tájakat és portrékat, valamint lehetővé teszi a távoli tárgyak felnagyítását is. A ZEISS optika kifejezetten az Xperia 5 II-höz lett kialakítva, a fényvisszaverődés csökkentésének érdekében az új készülék pedig az elismert ZEISS T * bevonattal is rendelkezik, mely kiváló kontrasztot és képmegjelenítést eredményez. Az új eszköz még gyenge fényviszonyok mellett is minőségi képeket készít, az 1/1,7-es hüvelykes nagyméretű érzékelőnek és a Bionz X zajcsökkentős motorjának köszönhetően.

 

Az Xperia 1 II-höz hasonlóan ezen az eszközön is elérhető a professzionális fényképészekkel közreműködésben kifejlesztett Photography Pro funkció, mely tükrözi az Alpha kamerákban elérhető kézi vezérlők sokszínűséget, többek között az ISO-t, a zársebességet és az EV indikátort, valamint az eszköz RAW támogatást is nyújt.

A CineAlta jóvoltából támogatott Cinematography Pro mostantól több lehetőséget kínál a bekapcsolódáshoz – a lassított mozgóképalkotással a történetmesélést még drámaibb hatásúvá teszi, ezzel pedig a világ első 4K HDR 120fps okostelefon, mely lassított mozgókép felvételét teszi lehetővé és 24 képkocka/másodperc sebességgel képes rögzíteni és lejátszani az akár ötszörösen lassított felvételt. Ezenkívül a készülék 21:9-es arányban rögzít 24/25/30/60 képkocka/másodperc sebességgel, ezzel is fokozva a filmes élmény hatását. A nyolc különböző Look színkezelési előbeállításnak köszönhetően a felhasználó a jelenetek hangulatát a különböző mozis stílusok között tudja váltogatni. A Sony egyedülálló intelligens szélszűrő technológiája a tisztább hangfelvétel érdekében díjnyertes hangelválasztó technológiát használ, a szél okozta hanghatások csökkentésére.

 

Játék utazás közben

A Xperia 5 II prémium szórakoztató funkcióinak kombinációjával a készülék egy valódi gaming erőművé válhat. A magával ragadó 21:9-es képarányú kijelzővel a felhasználók igazán átadhatják magukat a játékélménynek, a Game enhancer funkció, a kiemelkedő teljesítmény, a 120 Hz-s képfrissítési arány és a 240 Hz-es érintésérzékelés pedig meghatározó előnyt biztosít a játékban az Xperia 5 II felhasználói számára. A legjobb játékélmény biztosítása érdekében minden funkciót profi e-sportolók segítségével alakítottak ki.

A 21:9-es képarányú képernyő szélesebb, mint a hagyományos kijelzők, így sokkal több látszik az akcióból. Egy belső nézetű FPS játék esetén ez óriási előnnyel bír, hiszen a felhasználók sokkal előbb megláthatják ellenfeleiket, minthogy ők tudomást szereznének erről. A 120 Hz-es frissítési frekvencia azonban nem csupán korlátlan képet jelent, hiszen a zökkenőmentes játékmenet érdekében a játékban szereplő objektumok gyors és éles renderelése is biztosított. Az Xperia 5 II ezen felül a 240 Hz–es mozgási elmosódás csökkentésre és elképesztő, másodpercenkénti 240-szeres képfrissítésre alkalmas az elmosódástól mentes működés érdekében. 

Az Xperia 5 II előnyt biztosít azokhoz a játékokhoz is, ahol az ujjak gyorsasága kulcsfontosságú. 240 Hz-es érintés szkennelési sebességével -amely akár 4-szer gyorsabb, mint az előző modell esetében – a kívánt művelet azonnal végrehajtható a képernyő megérintésével. Az érintés-visszajelzési arány 35%-kal javult az előző modellhez képest, így a rendszer képes pontosan abban a pillanatban felismerni a felhasználók érintését, amikor az a legfontosabb.

A Game enhancer számos olyan funkciót és beállítást kínál, amelyek segítségével a felhasználók fokozhatják a játékélményt, könnyíthetik a játékmenetet, és minden korábbinál több győzelmet arathatnak kompetitív játékmódokban. A felhasználók meg is oszthatják legjobb pillanataikat képernyőképek, hang- vagy videoklipek formájában. A HS Power Control hosszabb játékot tesz lehetővé és meggátolja a túlmelegedést.

A PlayStation4 DUALSHOCK4 vezeték nélküli vezérlő csatlakoztatásával még magasabb szintre emelhető az autentikus Android játékélmény. Az Xperia 5 II a 2020-as Call of Duty: Mobile világbajnokságának hivatalos okostelefonja, így készen áll a kihívásra. Legyen szó kikapcsolódásról, vagy meghatározó versenyszellemről, az Xperia 5 II a Qualcomm Snapdragon Elite Gaming együttműködésének és az egyedülálló finomhangolásnak köszönhetően kiemelkedő minőségű élményt nyújt a felhasználók számára.

Tökéletes szórakozási élmény

Az Xperia 5 II ideális választás a filmek szerelmeseinek, 21:9 arányú CinemaWide 6,1” FHD + HDR OLED kijelzőjének köszönhetően a felhasználók a szélesvásznú élményt a telefonjukról is élvezhetik, ráadásul az 5G csatlakozással minden eddiginél gyorsabban tölthetik le és streamelhetik az igényelt tartalmakat. A Sony professzionális színreprodukciós technológiáját a vezető hollywoodi stúdiók produkciói ihlették, így a tökéletes mozihatás garantált. A „CineAlta” Creator Mode-ja életre kelti a tartalmat, és pontosan szemlélteti az alkotók eredeti elképzeléseit. Az X1 telefon a BRAVIA HDR technológiával segít a tartalomban a kontrasztok, színek és tisztaság fokozásában, a streaming szolgáltatások esetében is. Mindeközben a 120 Hz-es frissítési sebesség biztosítja a gördülékeny internetes böngészést.

Az Xperia ma már a nagyszerű hangzás szinonimája, és nincs ez másképp az Xperia 5 II-vel, mely esetében a páratlan hangzás magával ragadó szórakoztató élménnyel párosul. A Sony Pictures Entertainment és a Dolby Atmos együttműködésével kialakított technológiának köszönhetően a többdimenziós térhangzás tökéletesen élvezhető. A Sony Music Entertainment együttműködésével kialakított hangzás is minden korábbinál autentikusabb zenehallgatási élményt biztosít. A TIDAL globális zenei és szórakoztató platform használata közben a 360 Reality Audio hardveres dekódolása feljavítja a hangminőséget, ezen felül az új TIDAL felhasználók 3 hónap ingyenes TIDAL Hi-Fi hozzáférést kapnak, amennyiben Xperia 5 II-t vásárolnak, melybe a 360 Reality Audio élmény is beletartozik.

A felhasználók sztereó hangszórókon, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókon vagy a 3,5 mm audio jack csatlakozóval mindenhol élvezhetik a kiváló minőségű zenét. A csatlakozó tisztább bal- és jobboldali elválasztást biztosít és ezzel észrevehetetlenné teszi a 20 dB-re csökkentett jelzajt, ami több mint 90%-kal alacsonyabb, mint az USB-C fejhallgató csatlakozóké.

Az Xperia 5 II biztosítja, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozzák ki zenéikből, legyen szó bármilyen formátumról. A nagy felbontású vezeték nélküli hang mellett az Xperia 5 II a DSEE Ultimate szoftverrel is rendelkezik, mely mesterséges intelligencia segítségével javítja a digitális zenék minőségét, ideértve a zenei és a videós streaming szolgáltatásokat is. A funkció automatikusan javítja a hangfrekvenciát és a dinamikus tartományt valós időben, valamint minden zeneszámot a nagyfelbontású hangokhoz hasonló minőségűre skáláz fel. 

 

Kompakt és erőteljes eszköz

A mindössze 68mm széles és 8mm mélységű Xperia 5 II egykezes használatra szabva készült – a készülék sarkait pedig még elődjénél is lágyabb kialakítással látták el, hogy a felhasználó számára – kézben vagy zsebben használva is – a lehető legkényelmesebb érzetet és a legtökéletesebb illeszkedést tudja biztositani.

A kompakt méret nem teszi kevésbé erőteljessé az eszközt, az Xperia 5 II-t egy nagy kapacitású, 4,000 mAh-s alapegységgel szerelték fel, mely akár fél óra alatt 50%-os töltöttségi szintet képes elérni. Kiemelkedő akkumulátor-élettartam fejlesztési múltjának köszönhetően a Sony biztonsággal jelenti ki, hogy Xperia 5 II akár két évnyi mindennapos használat után is egészséges, jól működő akkumulátorral fog rendelkezni.

A gyorsaságra tervezett Xperia 5 II képes csatlakozni a rendkívül gyors 5G-s mobilhálózatokra, ezáltal a felhasználók magas minőségben, gyorsan és könnyedén tudják élvezni és letölteni – akár nagyfelbontású – tartalmaikat, fennakadások nélkül. A Qualcomm Snapdragon 865 5G mobilplatform és a Snapdragon X55 5G modem-RF rendszer együttesen teszi lehetővé a játékot, a rögzítést, valamint több feladat egyidejű végrehajtását. A kapcsolattartás pedig soha nem látott szinteket ugrik a megdöbbentően gyors, több gigabittel működő 5G-s mobilhálózatnak köszönhetően, mely az előző modellekhez képest 25%-kal gyorsabb processzorral és GPU-val lett felszerelve a jobb teljesítmény érdekében.

A készülék kompakt kialakítása egyúttal nyugalomra is okot ad, IP65 / 68-as szabvány szerinti vízálló burkolatának és Corning Gorilla Glass 6 oldalainak köszönhetően, így az eszköz mindkét oldalról masszív, megőrizve ízléses külső kivitelezését. 

Kiegészítők

Az Xperia 5 II tökéletes kiegészítője a Style Cover with Stand, mely kényelmes látószöget szöget biztosít a videók megtekintéséhez vagy játékhoz, ha kontrollerrel párosítják. Az állványt diszkréten beépítették a telefon házának hátuljába, mely vékony, kézre szabott kialakítású. A Styler Cover with Stand állvány az eszköztől külön vásárolható meg két színben, hogy passzoljon az Xperia 5 II kék és fekete alapszíneihez.

Elérhetőség

Az Xperia 5 II 2020. őszétől érhető el Android 10 operációs rendszerrel fekete, kék és szürke színekben.

Az Xperia 5 II bemutató videója:

Vissza