Érkezik a POCO M3 Pro 5G

Kütyü Magazin - 2021. május 20.

A POCO Global, a világ egyik legnépszerűbb okostelefon brandje, bejelentette, hogy megkezdi a POCO M3 Pro 5G készülékek forgalmazását.  

Az új készüléket a csúcskategóriás MediaTek Dimensity 700 5G* processzorral látták el, így továbbfejlesztett 5G képes, dual SIM-es telefon kiemelkedő teljesítményt és felhasználói élményt kínál; a kijelzője 90 Hz-es, az energiafelhasználását mindig optimális szinten tartja és különösen hosszú üzemidővel bír.  

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy 2021. május 6-án a 2018, a POCO F1 piaci bevezetése óta leszállított POCO telefonok száma elérte a 17 milliót. Ugyan csak tavaly novemberben kezdődött meg az értékesítése, de a POCO M3-as telefonokból már több mint a 3 millió kelt el. Ám nem pusztán a leszállított telefonok számában értünk el elképesztő növekedést, hanem a POCO rajongók száma is nagyot növekedett világszerte. Most már saját applikációja is van a POCO közösségnek, ahol a rajongók megoszthatják a visszajelzéseiket, amelyeket később a termékfejlesztés során felhasználunk” – mondta Kevin Qiu, a POCO Global vezetője. 

 

5G-s sebesség, dual 5G SIM standby, MediaTek Dimensity 700 

A POCO ebben a készülékben használja először a MediaTek Dimensity technológiát, ami az előző modellekhez képest nagyobb sebességet és teljesítményt biztosít a készüléknek. A bivalyerős MediaTek Dimensity 700 felelős a csúcskategóriás készülékekre jellemző teljesítményért, miközben – a 7 nanométeres technológiának köszönhetően – az energiafogyasztás is mindig optimális, így az akkumulátor sokáig képes működésben tartani a telefont. A készülék egy beépített 5G modemmel támogatja a dual 5G* standby-t, vagyis mindkét foglalat 5G-képes, az 5G folyamatosan rendelkezésre áll anélkül, hogy a SIM-kártyákat fizikailag cserélgetni kellene.  

“Az 5G képesség nem csupán azt jelenti, hogy szupergyorsan lehet tartalmakat letölteni, nagyfelbontású videókat nézni és gördülékenyen játszani, az 5G révén a hálózati kapcsolat is sokkal stabilabb az olyan helyeken is, ahol egyszerre nagyon sokan mobiloznak” – mondta Angus Ng, a POCO Global termékmarketingért felelős vezetője. “Az, hogy az 5G által kínált előnyöket a POCO M3 Pro 5G megfizethető áron teszi elérhetővé, egy újabb bizonyítéka annak, hogy hűek maradtunk ígéretünkhöz: olyan innovációkat nyújtunk a felhasználóinknak, amelyeknek valóban hasznát veszik a mindennapokban.” 

A POCO M3 Pro 5G elsőrangú teljesítménye kivételes felhasználói élményt tesz lehetővé. A processzora továbbfejlesztett, nyolcmagos CPU architektúrával, két nagy teljesítményű Cortex-A76 maggal rendelkezik, amely legfeljebb 2.2 GHz-es frekvencián működik. Ezt egészíti ki a Mali-G57 GPU, egy új GPU architektúra, amely további 30%-kal növeli meg a teljesítménysűrűséget és javítja az energiafelhasználás hatékonyságát. A vadonatúj UFS 2.2 adattárolási technológiával együtt, ez a chipset egy valódi kis szórakoztató központtá varázsolja a telefont, amely különösebb megerőltetés nélkül tölti be és futtatja a grafikai elemekben bővelkedő játékokat, videókat, fájlokat és egyéb tartalmakat.  

 

A 90 Hz-es FHD+ kijelző a gyors mozgásokat is élesen jeleníti meg  

Ha már ennyire erős processzora van, a POCO M3 Pro 5G-t olyan kijelzővel is ellátták, amely képes a mozgóképeket a várakozásokat is felülmúlóan megjeleníteni. A 90 Hz-es képfrissítési ráta azt jelenti, hogy a POCO M3 Pro 5G a videókat megfelelő gyorsasággal és képtisztasággal játssza le. A POCO M3 Pro 5G már DotDisplay kijelzővel rendelkezik szemben a POCO M3 korábbi változatának Dot Drop kijelzőjével. A DynamicSwitch révén a kijelző automatikusan vált a 90, 60, 50 és 30 Hz-es frissítési ráták között, így alkalmazkodva a megjelenítendő tartalomhoz, amivel energiát takarít meg. 

A 6.5" colos FHD+ kijelző 1080 pixeles felbontású, amelynek két fénymérője van az elő- és a hátlapon, így 360 fokos szögben képes érzékelni a fényerősséget és intelligens módon, rendkívül precízen állítja be a kijelző fényerejét a 4096 szintet tartalmazó skálán a legjobb láthatóság és olvashatóság érdekében.  

 

48 MP-es kamera és többnapos akku üzemidő  

A POCO M3 Pro 5G megfizethető áron kínál tripla kamerát, amelyek közül a fő kamera 48 MP-es, ehhez társul egy 2 MP-es makró kamera és egy 2 MP-es mélységélesség szenzor. A teljes körű felhasználói élmény érdekében a 48 MP-es fő kamerával a felhasználók – különösen a gyenge megvilágítású helyeken – még élesebb, még részletgazdagabb képeket készíthetnek, mint a korábbi változatokkal. A felvételek minősége tovább javítható, a felhasználók jobban kiélhetik alkotókedvüket és a készülék kamerájának felhasználási lehetőségei is tovább bővíthetők a különböző szoftveres kisegítő funkciókkal, mint amilyen az éjszakai mód, a time-lapse, és az időzített homályosítás.  

Ahhoz, hogy ezek a funkciók hosszú időn keresztül elérhetőek legyenek, a POCO M3 Pro 5G telefon egy nagy, 5000 mAh-es kapacitású akkumulátort kapott, amely több mint 2 napon át képest ezt működtetni***. A készülékkel együtt járó, 18 wattos gyorstöltést támogató, 22,5 wattos teljesítményű töltő gondoskodik a villámsebes újratöltésről.  

 

3D-s lekerekített, ergonomikus design-nal emelkedik ki a mezőnyből 

A POCO M3 Pro 5G egy egyedi dizájnt követ annak érdekében, hogy kitűnjön a jelenlegi tipikus okostelefon kinézetek közül. Ergonomikus, lekerekített oldalai és sima felületei miatt a készülék tapintása puha és kényelmes, megjelenése stílusos és a prémium minőség érzetét kelti. A kijelző a front felület 91 százalékát foglalja el, ami tovább erősíti a benyomást, hogy prémium készülékkel van dolgunk. A POCO három színváltozata a sajátos design-hoz illeszkedik: POCO Sárga, Mély Fekete és Hideg Kék (Power Black és Cool Blue). 

Odafigyeltek a tervezők a praktikumra is, így jónéhány olyan tulajdonsága is van a készüléknek, amely a mindennapos használat során jöhet jól, mint amilyen az infravörös port (IR blaster), az NFC, és egy 3.5 mm-es fejhallgató csatlakozó. 

A POCO M3 Pro 5G két változatban (RAM és tárhely) lesz kapható: 4GB+64GB és 6GB+128GB. Mindkét változat május 20. után lesz elérhető a hivatalos értékesítési csatornákon keresztül.  

 

Ajánlott fogyasztói ár: 

4GB+64GB: €179 a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon keresztül

6GB+128GB: €199 a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon keresztül 

A készülék mindkét változata kapható lesz bevezető €159 illetve €179 áron május 20-tól 22-ig egyes értékesítési platformokon.****  

______________ 

*  5G képesség az adott helytől és szolgáltatótól függően változhat  

**  30Hz az OTA frissítéssel együtt érkezik. A tartalomnak támogatnia kell 30fps lejátszást.  

***  Az adatok laboratóriumi tesztekből származnak, amelyek a mindennapi felhasználási gyakorlatot tükrözik (mérsékelt terhelés). A tényleges felhasználás során az eredmények eltérőek lehetnek.  

****  A bevezető ár és az akció időtartama az egyes értékesítési platformokon eltérhet.  

Kulcsszavak: POCO, Xiaomi, okostelefon
Vissza