Ajándékötletek home office-ban dolgozók, gamerek, esport rajonogók számára

Kütyü Magazin - 2021. december 10.

A kijelző-szakértő AOC és almárkája, az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-tartozék márkája – monitorok és perifériák széles skáláját jelentette be idén. Összefoglalva az idei év legfontosabb üzleti, szórakoztatóipari és gaming-kínálati eseményeit, az AOC tökéletes ajándékötleteket mutat be az ünnepekre.

Ultra elegáns – Ultra HD

Új felbontások az új évre? Az AOC kiváló V4 sorozatába tartozó U27V4EA egy 27”-os (68,58 cm) monitor, 4K felbontással (3840 x 2160 pixel) és IPS panellel, mely széles látószöget biztosít. A karcsú, 3 oldalon keret nélküli dizájn elegánsan fest az íróasztalon. 350 nit-es fényereje elég ahhoz, hogy jól használható legyen napsütötte helyiségekben. A 112% sRGB és 83% Adobe RGB színtartománnyal és a 4K felbontású, extra élességgel ez a monitor jól használható digitális kép- és videószerkesztésre. A munka végeztével az Adaptive-Sync támogatásnak és a 4 ms GtG válaszidőnek köszönhetően megfelel könnyed gaminghez is. A sikkes U27V4EA ezen széles körű képességeket csupán 369 € ajánlott fogyasztói árért nyújtja, így szinte mindenki számára tökéletes home office-hoz való ajándék lehet.

 

Szintlépés a home office-ban

Az AOC Q32P2CA modell specifikációinak köszönhetően előrelépést jelent. Ez a 31,5” hüvelkyes (80 cm) monitor QHD felbontású (2560 x 1440 pixel) IPS panelt kínál, amellyel nagy méretű képernyőt és egyben tökéletes felbontást nyújt. Az USB-C csatlakoztatási lehetőség teszi igazi csemegévé a Q32P2CA-t. Az USB-C DisplayPort Alternate üzemmódot támogató laptopok és tabletek egyszerűen csatlakoztathatók a monitorhoz, kiterjesztve a képernyőt, a monitor pedig akár 65 W-tal képes tölteni az eszközöket USB-C-n keresztül, így nincs szükség további tápkábelre és a rendetlenség is kisebb. Az üzleti célra szánt P2 sorozatba tartozó Q32P2CA ergonomikus állvánnyal rendelkezik, amely magasság-, dőlés-, forgás- és döntés-beállítást is lehetővé tesz. A Low Blue Light (alacsony szintű kékfény) üzemmódnak illetve a Flicker-Free (villódzásmentes) technológiának köszönhetően kevésbé fárad a szem a munkára való koncentrálás során. Ez a monitor kiválóan megfelel rengeteg különböző alkalmazáshoz, a gazdag és finoman definiált képeknek, a tisztább mozgóképeknek, az 1,07 milliárd színtámogatásnak, a 75 Hz-es frissítési rátának és a 4 ms GtG-nek köszönhetően. Akik otthonról, laptopról dolgoznak, azok számára kiváló munkához való ajándék a Q32P2CA (ajánlott fogyasztói ár: 449 €), illetve a karcsú, 3 oldalon keret nélküli Ultra HD testvére, a U32P2CA (ajánlott fogyasztói ár: 569 €).

Gyors és élénk gaming

Egy gamer számára a legjobb ajándék egy kiváló hardverkiegészítés a gaming készletéhez. Az AGON by AOC közkedvelt AOC GAMING G2 sorozata kivételes értéket képvisel, különösen a 27G2U-val (ajánlott fogyasztói ár: 279 €). Tökéletesen megfelel a gyors tempójú FPS, RPG, Action illetve MOBA játékokhoz, a 144 Hz frissítési sebességének köszönhetően, s a 27”-os (68,58 cm)  27G2U  Full HD (1920 x 1080) IPS panellel büszkélkedhet, ütős, természetes, pontos színekkel. Az általánosan használt 24”-os monitoroknál nagyobb kijelzővel a 27G2U-n jobban láthatók a részletek, és az általános grafikai processzorok nagy frissítési sebességeket tudnak elérni Full HD felbontással. A mozgás-elmosódás csökkentés (Motion Blur Reduction, MBR) 1 ms-re csökkenti az MPRT válaszidőt, amivel folytonos, éles játékélményt nyújt. Az ergonomikus állványnak, a Low Blue Light üzemmódnak és a Flicker-Free technológiának köszönhetően a gamerek kényelmesen és egészségesen élvezhetik játékot.

A gyorsaságot és a frissítési sebességet mindennél nagyobbra tartó gamerek számára kiváló ajándék lehet a C27G2ZU. A 27”-os C27G2ZU 240 Hz-es frissítési sebességgel és csupán 0,5 ms MPRT-vel rendelkezik, így éles látványvilágot biztosít a pörgős versenyekhez. A kiemelkedő, 3000:1 kontrasztarányt nyújtó és 1500R görbületű VA panelje teljesen belemeríti a gamereket a játékba. A gyors reflexű, feltörekvő versenyző játékosok számára a funkciók és a nagyszerű ár kiváló kombinációját nyújtja a C27G2ZU (ajánlott fogyasztói ár: 299 €).

 

Elmerülés a szimulációba

Az AGON, az AGON by AOC csúcskategóriás termékei prémium, gazdag funkciókat nyújtó élményt biztosítanak a gamerek számára, különösen a repülés, versenyzés, illetve az első személyű szimuláció rajongóinak. A hatalmas, 49”-os (124 cm) AGON AG493UCX2 (ajánlott fogyasztói ár: 1099 €) az olyan gamerek monitora, akik túl szeretnének menni a valóság határain. A 1500R görbület, a szuperszéles 32:9 képarány, a Dual QHD 5120 x 1440 pixeles felbontás teljesen lefedi a felhasználó perifériás látómezejét, és kiváló helyzetismeretet is nyújt. A széles látómezőnek köszönhetően a szimulációs versenyzők jól láthatják a sarkukban lévő ellenfeleket az oldalsó tükörben, a pilóták pedig jól láthatnak oldalra, hogy ellenőrizhessék a kifutópályát a végső megközelítés előtt. A 165 Hz-es frissítési ráta és az 1 ms MPRT magával ragadó élmény és „connected” érzést biztosít, a 400 nit-es fényerő, a 3000:1 kontraszt, a DisplayHDR 400 támogatás, valamint a 90% DCI-P3 színskála természetes, telített, színes megjelenést ad. Emellett ergonomikus és hatékony a home office-ban illetve a streamereknél is, a kijelző Picture-by-Picture üzemmódjának, a KVM kapcsolónak és az USB-C csatlakozásnak (65 W teljesítmény-leadás) köszönhetően.

Profiktól, profiknak

Az AGON PRO, az AGON by AOC csúcstechnológiás monitor-sorozata ideális az e-sport szerelmesei, a versenyt imádó játékosok és a nagy elvárásokkal bíró gamerek számára. Az AGON PRO AG254FG (ajánlott fogyasztói ár: 849 €) egy vadállat, amely a káprázatos 360 Hz frissítési sebességével, 1 ms GtG-vel és az NVIDIA G-SYNC tanúsítvánnyal tökéletes a magas frissítési sebességű játékhoz. A 24,5”-os (62,23 cm) AG254FG 3 oldalon keret nélküli, gyors IPS panellel, Full HD (1920x1080) felbontással gazdag színekkel (100% sRGB), és sikkes dizájnnal (reddot design díjnyertes) rendelkezik. A monitorhoz tartozó, levehető képernyővédő (Screen Shield) kiküszöböli a külső fényforrásokból származó árnyékokat és visszaverődéseket, így tökéletes gaming élményt nyújt nappal és éjszaka is. Nagyon alacsony input lag jellemzi, és rendelkezik az NVIDIA Reflex Latency Analyzer funkcióval, így a felhasználó meg tudja mérni a rendszer teljes késleltetését, és meg tudja találni a szűk keresztmetszeteket.

 

Gaming felszerelések a kijelzőn túl:  Pörgesse fel a gaming felszerelést

A gaming monitorok alapvetően a gaming élmény vizuális részét jelentik, azonban a hang és a bemeneti eszközök ugyanilyen fontosak. A gaming rendszer teljessé tétele érdekében az AGON by AOC minden fronton teljesít.

Az AOC GAMING GH300 (ajánlott fogyasztói ár: 55,90 €) egy 7.1 gaming headset, levehető gémmikrofonnal. A nagy, 50 mm-es neodímium hangszórók tiszta hangzást nyújtanak széles frekvenciatartományban (20 Hz – 20 kHz), a beépített 24 bit/96 kHz DAC pedig stúdióminőségű hangot ad. A virtuális 7.1 surround támogatásnak köszönhetően a gamerek be hajszálpontosan be tudják mérni az ellenségeik lépéseit, és briliáns hangzásképet kapnak.

Az AOC GAMING GM500 (ajánlott fogyasztói ár: 27,90 €), mely egy kétkezes egér, bal és jobbkezes felhasználóknak is megfelelő, az egyik legegyszerűbb mégis legkiválóbb ajándék lehet bármilyen szintű gamer számára. Támogatja az NVIDIA Reflex technológiát a szinte zéró késleltetésért; kiváló minőségű és pontos Pixart érzékelővel és strapabíró Omron kapcsolóval rendelkezik; így megfelel a nagy igénybevételt jelentő, pörgős versenyekhez. Az 5000 DPI-vel, a 20 g gyorsulással és a 100 IPS követési sebességgel a felhasználó irányítása pontosan képeződik le a játékban.

Az AOC GAMING GK500 (ajánlott fogyasztói ár: 70,90 €) a GM500 egér ideális társa, a játékosok imádják a 104 gombos mechanikus gaming billentyűzetet a csendesebb, lineáris stílusú Outemu Red kapcsolókkal. Az együttes billentyű-érzékelés (n-key rollover, 100% anti-ghosting) funkciónak köszönhetően öröm ezzel a billentyűzettel gépelni, illetve játszani.

Mindhárom periféria Light FX RGB világítással rendelkezik, amely az AOC G-Menu szoftverrel jól testre szabható és szinkronizálható az AOC Light FX-szel rendelkező eszközökkel, a perifériáktól a monitorokig.

Az AOC széles körű portfóliója a monitorok és perifériák nagy választékát kínálja mindenki számára, az esetileg home office-ban dolgozóktól az e-sport rajongókig. Ez a tél kiváló alkalmat ad, hogy örömöt okozzunk a barátoknak, családtagoknak olyan ajándékokkal, amelyek felpörgetik a munkát vagy a játékot. Segítsünk nekik belépni a munka és a gaming jövőjébe az AOC-val!

_______________ 

*  A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves videojáték-követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2021 Q2

Kulcsszavak: AGON by AOC, AOC
Vissza