Az Xperia 5 IV okostelefon minden jellemzője a kreativitást szolgálja

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 1.

Bemutatkozik az Xperia 5 IV prémium okostelefon, amellyel a felhasználók tökéletesen örökíthetik meg életük fontos pillanatait. A készülékben kompakt kivitelben található meg a zászlóshajó Xperia okostelefon számos kiváló tulajdonsága. 

Az Xperia 5 IV az első készülék az Xperia 5 sorozatban, amely valós idejű Eye autofókusszal (AF) és valós idejű tárgykövető funkcióval rendelkezik valamennyi objektíven a tökéletes portrék készítése érdekében, 12 MP-es előlapi kamerával, amellyel sötét helyszíneken is nagyszerű, kiváló minőségű szelfik és videók készíthetők, valamint a BRAVIA CORE for Xperia vezeték nélküli töltési és akkumulátor megosztási funkcióval. A legmodernebb chipkészletnek és az erőteljes, 5000 mAh teljesítményű akkumulátornak köszönhetően akár egész nap folytathatja a tartalomkészítést, és az Ön által készített tartalmakat könnyedén tudja streamelni vagy megosztani.

 

Örökítse meg és alakítsa a pillanatot 

A zászlóshajónak számító Xperia 1 IV okostelefonban és az Alpha sorozatba tartozó fényképezőgépekben található technológiákat – többek között a szemkövető AF és a tárgykövető funkciókat – az Xperia 5 IV kompakt kialakításban tartalmazza, biztosítva, hogy a felhasználó soha ne maradjon le a különleges pillanatokról. A 120 képkocka/másodperc olvasási sebességű képérzékelővel felszerelt három objektív 4K 120 képkocka/másodperc sebességű (akár ötszörös) lassított felvételek készítésére is alkalmas, ami azt jelenti, hogy az élete filmje még sohasem volt ennyire látványos. A Videography Pro funkció segítségével az Ön által készített tartalmat élőben tudja streamelni közvetlenül a kiválasztott streaming szolgáltatásra. Az új előlapi kamera továbbfejlesztett 12 megapixeles érzékelővel van felszerelve videószelfik és vlogok készítéséhez. Ez lehetővé teszi a 4K HDR tartalmak árnyalt, kiváló kontraszttal történő felvételét, és éles, világos szelfik készítését még nehéz felvételi körülmények között is, például erősen tükröződő vagy sötét környezetben. A (külön megvásárolható) XQZ-IV01 Vlog Monitorral párosítva a készülék rengeteg kreatív funkciója révén kiválóan használható vlogolásra. Az Xperia 5 IV külső monitor funkciót is tartalmaz. Egy tükör nélküli fényképezőgép (például az Alpha sorozatba tartozó készülékek) csatlakoztatásával közvetlenül továbbíthatja az Alphával készített kiváló minőségű képeket, miközben az Xperia 5 IV segítségével felügyelheti is azokat.

Cat Burns, a popzene platinalemezes feltörekvő új csillaga nemrég jelentette be People Pleaser című közelgő kislemezét, amelyhez a Sony Xperiával együttműködésben klipet is készített. A klipet kizárólag Xperia 5 IV készülékkel rögzítették. A Videography Pro kreatív manuális beállításainak köszönhetően a People Pleaser klipje olyan természetesnek tűnik, mintha nem is lett volna jelen a kamera. „Az Xperia 5 IV szemkövető AF és a tárgykövető funkciója hihetetlen: sok jelenet tele volt mozgással, de a szemkövető AF mindig mindent képes volt pontosan lekövetni” – nyilatkozta a videós csapatot irányító Jomar A O-Meally. „A tartalomkészítés során az Xperia 5 IV lehetővé teszi, hogy az ember kreatívan használja a fantáziáját. A kompakt, hordozható készülékbe csomagolt legmodernebb technológia segítségével a hétköznapi ember is filmkészítővé válik” – mondja Nathan James Tettey igazgató.  A Music Pro funkciót használták a videóban is szereplő acapella kórus felvételéhez. Cat Burns különösen a készülék könnyű kezelhetőségét emelte ki: „Óriási dolog, mert rengeteg időt takarítok meg azzal, hogy laptop nélkül tudok nagyszerű hangfelvételeket rögzíteni, és azokat azonnal fel is tudom tölteni”. 

 

Készítsen tökéletes portrékat

Az Xperia 5 IV készülék az Alpha sorozatba tartozó kamerákban alkalmazott technológiát használja, amellyel kiváló minőségű portrék készíthetők. A valós idejű szemkövető AF mellett az Xperia 5 IV már a valós idejű tárgykövetést is támogatja, amely akkor is segít követni és megtartani a fókuszt, ha az alany mozgásban van – ezzel segítve a felhasználót, hogy emlékezetes, energikus és kifejező képeket készítsen. A technológia mesterséges intelligencia által végzett mélyelemzésen alapul. Az alkotást különféle funkciók könnyítik meg, pl. a dedikált kamera gomb, amely azonnal megnyitja a kamera alkalmazást.

 

Lenyűgözően élethű látvány

Az Xperia 5 IV lenyűgöző, az előző generációnál akár 50 százalékkal nagyobb fényerejű 6,1" 21:9 FHD+ HDR OLED kijelzője még tökéletesebb látványt és élményt biztosít. A Plus Real Time HDR-meghajtó a túl- és alulexponált területek fokozatos átmeneteinek hű visszaadása és kiegyenlítése révén javítja a képminőséget. Ezeknek az új fejlesztéseknek köszönhetően a képernyő képe még erős külső fény mellett is tisztán látható. A Sony Pictures Entertainmenttel együttműködésben az élethű Dolby Atmos mozis hangzást is átélheti fejhallgató vagy sztereó monitor hangszórók segítségével. 

 

A BRAVIA CORE for Xperia alkalmazás felhasználói a Sony Pictures Entertainment több száz új kiadványa és klasszikus kasszasikere közül választhatnak, és a kiválasztott filmeket kiváló minőségben élvezhetik az Xperia 5 IV 21:9 képarányú széles kijelzőjén. Lépjen be a kulisszák mögé a Studio Access segítségével, és élvezze a kiválasztott IMAX Enhanced filmeket és a DTS által biztosított tökéletesen élethű hangzást – a BRAVIA CORE for Xperia mindezt tartalmazza.

 

Kompakt mérete ellenére nagy teljesítmény, amely egész nap segíti a kreatív tevékenységet

Az Xperia 5 IV 5000 mAh kapacitású akkumulátora adaptív töltési technológiájának köszönhetően az élettartam akár 3 évre is meghosszabbítható. Ha gyors töltésre van szükség, az XQZ-UC1 töltő segítségével mindössze 30 perc alatt akár 50 százalékig feltöltheti az akkumulátort. Az Xperia 5 IV támogatja a vezeték nélküli töltést és az akkumulátor megosztása funkciót, így valamennyi eszközét könnyedén feltöltheti és készenlétben tarthatja.

 

Kiváló hangzás a Sony Music Entertainmenttel együttműködésben

Élje át a készüléke által nyújtott HD hang vagy Sony 360 Reality Audio hangminőség élményét. Akár vezetékes, akár vezeték nélküli fejhallgatót használ, az Xperia 5 IV a 3,5 mm-es hangcsatlakozóval vagy vezeték nélküli csatlakozással egyaránt kivételes hangminőséget biztosít. A „DSEE Ultimate” és az LDAC támogatás együttes alkalmazásának köszönhetően a streaming szolgáltatásokat HD hangminőségben élvezheti. Az Xperia 5 IV a legújabb Bluetooth LE Audio funkciót is támogatja.

Az új Music Pro alkalmazásnak köszönhetően az Xperia 5 IV készülékkel úgy rögzíthet zenét, mintha profi stúdióban lenne. Amikor a felvételt feltölti a felhőbe, az alkalmazás a külső zajokat egyedülálló hangforrás-szétválasztási technológiánk segítségével eltávolítja, így olyan igényes és kiváló minőségű hangot állít elő, mintha azt professzionális felszereléssel, stúdióban rögzítették volna. A felhasználó akár szét is választhatja az ének és az akusztikus gitársávot, és bármilyen hangerőegyensúly mellett újrakeverheti azokat.

 

Játsszon úgy, mint egy profi, és ossza meg győztes pillanatait

Az Xperia 5 IV a mobiljátékhoz szükséges legnagyobb sebességet, teljesítményt és megbízhatóságot kínálja. A készülék natív 120 Hz-es kijelzője a 240 Hz-es elmosódottság-csökkentő technológia segítségével tisztán és zökkenőmentesen jeleníti meg a játékokat. A 240 Hz-es érintéses pásztázási sebesség gyors és precíz mozdulatokat tesz lehetővé, hogy minden mozgásra pontosan az Ön szándékainak megfelelően kerüljön sor. A Plus Game Enhancer funkció segítségével a kép- és hangbeállítások testreszabásával tökéletes játékélményt hozhat létre, és így előnybe kerülhet a versenytársakkal szemben. A fentieken túl lehetőség van élő SNS streaming közvetítésre is. A nézők megjegyzéseit valós időben nézheti meg, és a kísérő kommentárokat is egyszerű megoldani. Az akár 120 képkocka/másodperc sebességű magas képfrissítésű felvételnek köszönhetően a győztes pillanatokat azonnal megoszthatja. 

 

A mindennapi igényekhez igazodó teljesítmény

Az Xperia 5 IV a megbízható, kiemelkedően magas teljesítményt számos praktikus funkcióval ötvözi, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet. A Snapdragon 8 Gen 1 mobil platform egyedülálló teljesítményt és innovatív funkciókat biztosít az MI, a játék és a csatlakoztathatóság terén az élmény fokozása érdekében.

 

Akárhová magával viheti

A még nagyobb kreatív szabadság érdekében az Xperia 5 IV IP65/68 fokozatú vízállósággal és por elleni védelemmel rendelkezik. Az előlapot és a hátlapot védő Corning Gorilla Glass Victus borítás minden helyzetben megfelelő szilárdságot és védelmet biztosít.

 

Még néhány ok, amiért megéri az Xperia-t választani

A Sony fenntarthatósági törekvéseinek részeként az Xperia 5 IV műanyagmentes csomagolásban kapható. A műanyag alkatrészeket kihagyták vagy papírból készült elemekkel helyettesítették.

Az új Xperia 5 IV termékbejelentő videója:

 

Árak és elérhetőség

Az Xperia 5 IV 2022. szeptember közepétől kerül kereskedelmi forgalomba.

Kulcsszavak: Sony, okostelefon
Vissza