A nyár elején érkezik két nyomógombos Nokia telefon

Kütyü Magazin - 2023. április 26.

Két új klasszikus telefont jelentett be a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. A Nokia 105 4G kristálytiszta HD hanghívással és megnövelt akkumulátorkapacitással*, a Nokia 110 4G pedig IPS kijelzővel és kényelmi funkciókkal könnyíti meg a nyomógombos telefonokat preferálók és az éppen digitális detoxot tartók életét.

Nokia 105 4G

A Nokia 105 4G tesz arról, hogy mindig tisztán hallhasson, akivel beszélsz: a sávszélességet megduplázó** 4G és HD hangátvitelnek köszönhetően minden eddiginél természetesebb a hívás közbeni hangzás, ráadásul a vonal másik végét is sokkal tisztábban hallhatod, így végre búcsút mondhatsz az ingadozó hívásminőségből fakadó félreértéseknek***.

 

Az élethűbb színekért és a jobb betekintési szögért IPS technológiával kombináltuk az 1,77 hüvelykes kijelzőt. A nagy, akár 16-os méretű betűtípus és a felnagyított menü kombinációja még könnyebbé teszik a képernyőn megjelenő tartalmak áttekintését****. A gyorshívás funkcióval ellátott, nagyméretű billentyűzet segítségével pedig pillanatok alatt elérheted a legfontosabb kontaktjaidat.

 

A Nokia 105 4G Bluetooth- és MicroSD-kártya-támogatással, zseblámpa-funkcióval és vezeték nélküli FM-rádióval érkezik, hogy bármikor ráhangolódhass a kedvenc helyi rádióállomásaidra.

Nokia 110 4G

A Nokia 110 4G ismerős, mégis modern kialakítását szigorú tartóssági teszteknek vetettük alá, hogy a munkahelyi kihívásoktól kezdve a hosszabb túrákon át az átbulizott hétvégékig lényegében bármit átvészeljen.***** Az éjfekete változat nanotextúrált mintázata erős tapadást és matt felületet biztosít, míg a sarki lila variáns kerámiabevonata puhább tapintású és ellenállóbb a karcolásokkal szemben.

 

A Nokia 110 4G-t nagyméretű billentyűzettel láttuk el, ami jelentősen megkönnyíti a szövegírást, a jellemzően az okostelefonok LCD-képernyőin alkalmazott IPS-kijelzőtechnológia pedig jobb betekintési szöget biztosít, akár SMS-ezés, böngészés vagy a klasszikus Snake játék közben.

 

A nagyméretű, 1450 mAh-es akkumulátor akár 8 óra beszélgetési időt és 12 nap készenléti időt is átvészel, így még tovább használhatod a telefonod anélkül, hogy egy másodpercet is aggódnod kellene a töltés miatt – az akkumulátorkímélő funkcióval pedig még hosszabb ideig élvezheted ezt a szabadságot******.

Ár és elérhetőség

A Nokia 105 4G szénszürke színben lesz elérhető Magyarországon, 14 990 forint ajánlott fogyasztói áron, a nyár elejétől.

A Nokia 110 4G éjfekete színben lesz elérhető Magyarországon, 16 990 forint ajánlott fogyasztói áron, a nyár elejétől.

________________________

* A Nokia 105-höz hasonlítva.

** A 4G sávszélessége 50-7000Hz, szemben a 2G 300-3400 Hz-es sávszélességével.

*** A HD-hívások a helyi szolgáltatók és szolgáltatók szolgáltatásaitól, valamint a HMD Global adott szolgáltatóhoz nyújtott támogatásától függenek.

**** Az IPS (In-Plane Switching) az LCD-kijelzők képernyőtechnológiája.

***** Az eredetileg a Nokia által kifejlesztett SPR4 teszteket a HMD Global a mai napig minőségi szabványként használja. Ez több mint 50 tesztet tartalmaz csak a hardver tartósságára vonatkozóan, beleértve az erőméréseket, az erőteljes eséseket, a kopást és karcolást, a fárasztópróbákat és még sok mást. Beszállítóinktól is megköveteljük az SPR használatát.

****** Az akkumulátornak korlátozott újratöltési ciklusai vannak, és a kapacitása idővel csökken. Előbb-utóbb az akkumulátort ki kell cserélni.

Vissza