HP TouchPad kiárusítás az Egyesült Államokban

Farkas Norman - 2011. augusztus 22.

A HP által indított "akciónak" köszönhetően még a nagyobb, 32GB tárhellyel rendelkező webOS rendszerű internettábla ára is csupán nettó 149 dollár, a 16GB-os változat pedig potom 99 dollárért vihető haza.

Múlt héten értesültünk arról, hogy a HP leállítja a webOS készülékek fejlesztését. A tényt a második negyedéves eredményeiről szóló beszámolójában tette közzé a gyártó.

A TouchPad-ból több, mint 100 millió dollár értékű készlet van jelen az amerikai piacon, a rá való kereslet pedig igen csekély, ezért a HP drasztikus leárazással próbál megszabadulni a táblagépek ezreitől. A gyártó hivatalos egyesült államokbeli partnereinél a 16GB-os TouchPad eredeti árának negyedéért, mindössze 99 dollárért elvihető, a 32GB-os társa pedig 149 dollárba kerül. Nem vitás, hogy gyorsan elkapkodják a termékeket.

 

Sajnos egyelőre nem tudjuk, hogy a webOS jövője mit rejteget, s azt sem, hogy van-e jövője egyáltalán. Mivel rengeteg lehetőség rejlik a rendszerben, ezért bízunk abban, hogy nem merül feledésbe a fejlesztése, és egyszer újra megjelenik valamilyen formában a piacon.

 

Forrás: precentral.net

Vissza