A Fujitsu és a NEC is készül Tizen mobilokkal

Farkas Norman - 2013. március 13.

2014-ben hullhat le a lepel a NEC és a Fujitsu első okostelefonjairól, melyek a Samsung által fejlesztett Tizen mobil operációs rendszert futtatják.

Úgy tűnik, hogy a Samsungon kívül egyre több gyártó képviselné magát a Tizen platformon. Már egy ideje világos, hogy az első Tizen telefon már ebben az évben piacra kerül, s a Galaxy S III átszabott verzióját köszönthetjük majd "személyében". A friss hírek szerint jövőre, azaz 2014-ben a NEC és a Fujitsu is elő szeretne rukkolni első Tizen mobiljával. A készülékekben vélhetően a gyártók és az NTT DoCoMo által közösen létrehozott Access Network Technology Limited processzorai teljesítenek majd szolgálatot.

A dél-koreai gyártó és az Intel együttműködéséből létrejött Tizen OS egyébként Linux alapú, tartalmában pedig nagy szerepet kaptak a HTML5 alapú funkciók és a Bada elemei. A mobil operációs rendszer a fent említett cégek mellett az Orange, a Sprint, a Vodafone, az SK Telecom, a Panasonic és a Huawei érdeklődését is felkeltette. Az alábbi fotón a Tizen OS 2.0 menüje látható, melyhez képest elméletileg már nem sokat változik a végleges verziójú rendszer kinézete.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza