Alcatel One – Windows Phone 7.5 fillérekért

Farkas Norman - 2013. május 1.

Megjelent a kínai piacon az Alcatel első Windows Phone 7.5 rendszerű okostelefonja, a One. A kis csúszással érkezett mobil a belépőszintű WP7 készülékek sorát bővíti, ennek megfelelően igen kedvező árcédula tartozik hozzá.

A kínai 360buy.com áruházban jelent meg az Alcatel, pontosabban az őt birtokló TCL első Windows Phone 7.5 rendszer köré épülő telefonja, melyről már a múlt évben voltak információink.

Az Alcatel One (vagyis TCL S606) az alsó kategóriában próbál szerencsét, s mivel ára 799 jüan, azaz kb. 30 ezer forint körül van, ezért igen nagy sikert érhet el a fejlődő piacokon. A 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyővel felvértezett készülék meghajtásáról egy 1GHz-es processzor gondoskodik, amit 512MB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. Utóbbi természetesen nem bővíthető, lévén WP7-alapú mobilról van szó. A kütyü képalkotási képességeiért egy VGA előlapi- és egy 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera felel, energiaellátását pedig egy 1500mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Érdekesség, hogy a gyártó – fittyet hányva a Microsoft előírásaira – lehagyta a készülékről az exponáló gombot, így kizárólag az érintőképernyő segítségével lehet vele fotózni.

 

[Forrás: WPDang]

Vissza