Telefontöltés villámmal [Videó]

Czipperer Dia - 2013. október 7.

A Nokia a Southampton Egyetem tudósaival együttműködve egy egészen új megoldáson dolgozik, mely által természetes villámokkal is tölthetővé válna a telefonunk.

A Nokia műhelyében továbbra is folynak a kísérletek, most például egy új telefontöltési módszert tesztelnek: a villámtöltést. Ezt ne úgy értsük, hogy gyorstöltés, hanem igazi villámokkal próbáltak meg feltölteni egy Nokia Lumia 925-ös modellt. Az alábbi videóból kiderül, hogy a kísérlet sikeres volt, a telefon valóban töltődik.

A kutatók nem valódi villámmal kísérleteztek, egy transzformátor segítségével állították elő a villámot (200 ezer voltos). Ez az energiamennyiség elég volt ahhoz, hogy a telefon mindössze másodpercek alatt elérje a teljes töltöttségi szintet.

 

 

 

A Nokia oldalán olvashatjuk, hogy bár nagyon praktikus a vezeték nélküli töltési technológia, de gondoljunk bele, hogy villámmal, néhány máspdperc alatt teljesen feltölthetünk egy telefont: fantasztikus! Ez a felfedezés merőben megváltoztathatja jelenlegi helyzetet, hiszen a Nokia szakembereinek a tudósokkal karöltve sikerült megfékezni a természetes „fenevadat”, és elsőként képesek voltak egy szimulált villámmal felturbózni egy mobiltelefont.

Az eredmény a tudósokat is meglepte, akik csodálkoztak azon, hogy a telefonnal sikerült stabilizálnia a zajos jelet, ami a transzformátorból jött, és lehetővé tette, hogy elkezdje tölteni az akkumulátort.

 

 

 

Forrás: Nokia.com

Vissza