Moto X – február elsejétől Európában

Farkas Norman - 2014. január 15.

A Motorola lerántotta a leplet a Moto X európai bevezetéséről. A testreszabhatóságot kínáló Moto Maker szolgáltatás nélkül érkező mobil kezdőára 380 angol font, azaz cirka 138 ezer forint körül alakul az Egyesült Királyságban.

A várakozásoknak megfelelően a Google kezében lévő Motorola bejelentette a Moto X európai premierjét, ami – mint kiderült – február elsején lesz.

Az Egyesült Államokban már hónapok óta elérhető készülék legnagyobb érdekessége, hogy külseje és belső tartalma egyaránt testreszabható az ún. Moto Maker szolgáltatás révén. Sajnos a késői érkezése ellenére az európai Moto X modellekhez nem lesz elérhető ez a különlegesség, sőt a készülék ára sem lesz túl baráti: az Egyesült Királyságban 380 fontba fog kerülni egy példány, akár a Phone4U, a Carphone Warehouse, az O2, a Techdata vagy az Amazon kínálatában keressük.

A Moto X az első készülék, melyben fokozottan érvényesül a Google befolyása a gyártó munkájára –ennek egyik előnye a szoftverfrissítések gyors érkezésében rejlik. Ugyanakkor számos új kényelmi funkció is helyet kapott a 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású kijelzővel és 10 megapixeles ClearPixel kamerával felvértezett telefonban, ilyen például a folyamatosan készenlétben álló hangvezérlés és az aktív értesítések.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza