Téglaméretű Gigabyte játékgép

Széll Zoltán - 2014. január 20.

A Gigabyte a hónap első hetében megrendezett CES 2014 szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatta be a téglaméretű „Brix Pro Steam Machine” játékgépet, amely a nagy teljesítményű Intel Pro 5200 grafikus processzort tartalmazó Intel Core i7-4770R SoC processzoron alapul. A tok egy külön eDRAM lapkát is tartalmaz.

A gép 8GB DDR3L RAM (2x 4GB) memóriát, 1TB-os, 2,5 hüvelykes, SATA 3 (6Gbps) merevlemezes meghajtót, 4x USB 3.0 kaput, fejhallgató csatlakozót, HDMI kimenetet, Gigabit Ethernet vezérlőt, mini DisplayPort csatlakozót, Wireless AC és Bluetooth 4.0 vezeték nélküli modult tartalmaz. A ház helyfoglalása az asztalon mindössze 4,5 hüvelyk2. 

A BRIX Pro az első olyan eszközök egyike, amely a nagy teljesítményű Intel „Iris Pro Graphics” grafikus processzoron alapul. Ez a GPU az Intel legújabb grafikus architektúrájára épül. Az Iris Pro Graphics a tokban elhelyezett 128MB eDRAM gyorsítótárat használ, amely növeli a 3D alkalmazások átlagos teljesítményét. A Gigabyte „BRIX Pro Steam Machine” a kiskereskedelemben 2014 szeptemberétől lesz kapható.

 

Forrás: tomshardware.com

Kulcsszavak: Gigabyte, játék, PC
Vissza