Toshiba TUM-32PRO1 UHD monitor kreatív szakembereknek

Kütyü Magazin - 2014. február 7.

A Toshiba bejelentette 32 hüvelykes képátlójú, TUM-32PRO1 Ultra HD monitorát, melyet kreatív szakemberek számára fejlesztettek ki. Az Adobe színskála 99%-át támogatja, ez kristálytiszta, kiváló minőségű megjelenítést eredményez. A többféle megjelenítési üzemmód és a nagy betekintési szögű 4K-s panel révén a monitor fényképek és videók szerkesztéséhez, tervezési feladatokhoz kiváló.

A TUM-32PRO1-es típusú monitor olyan professzionális felhasználók számára készült, akiknek mindennapi munkájuk során a legjobb képminőségre van szükségük. Mindemellett a rendkívüli színreprodukálás és a többféle megjelenítési mód révén a monitor a dizájnerek kedvence lesz, ugyanakkor a Toshiba új megjelenítője számos más területen is kiválóan használható, például az egészségügyben, a tévéstúdiókban és a filmiparban

Élethű színek

A TUM-32PRO1 az ipari szabványnak tekinthető Adobe RGB színskála 99%-val kompatibilis. A széles, legfőképp kék és zöld sávban megnövelt színtartomány segítségével a nyomtatott anyagoknak szinte teljesen megfelelő színvisszaadás lehetséges, így a monitor kiadók számára is kiváló megoldást nyújt. A monitor 10-bites megjelenítésre, így akár 1 073 740 000 különböző szín visszaadására is képes. A beépített képjavító eljárásokkal kiegészítve a megjelenített kép rendkívül élethű, tűéles és kristálytiszta.

Fotósok, nyomdászok és kiadóknál dolgozó szakemberek fotókat készíthetnek Adobe RGB színkezelést támogató kamerájukkal, melyeket a monitor továbbfejlesztett színvisszaadása révén kiválóan tudnak szerkeszteni, majd az eredeti színeknek megfelelően kinyomtatni. Ráadásul a Toshiba TUM-32PRO1 monitor a BT-709, SMPTE-C és EBU ipari szabványokkal is kompatibilis. A mozi- és tévé üzemmódoknak köszönhetően a monitoron úgy is megjeleníthetünk videókat, ahogy azok egy hagyományos tévékészüléken is láthatók.

 

Látható különbség

A Toshiba új monitora tükröződésmentesítő bevonata csökkenti a külső fényforrások okozta csillogást, így azok a felhasználó tevékenységét nem befolyásolják. Ezen felül a kijelzőpanel egyedileg szabályozható zónákkal rendelkező, Direct LED-es technológiájú háttérvilágítása magasabb kontrasztarányt tesz lehetővé, valamint a gyors képfrissítésnek köszönhetően a lendületes mozgások okozta elmosódás hatásai is csökkennek. A Toshiba vezérlőáramköre pedig a színvisszaadást és a fényerősséget a teljes kijelzőn automatikusan állítja be a megfelelő értékre.

A beépített, egyedi technológia vívmányait azok is élvezhetik, akik nem Ultra HD felbontású alapanyagokkal dolgoznak. A TUM-32PRO1 lehetővé teszi, hogy az ilyen tartalmakat 4K felbontáson jelenítsük meg, ezzel javítva prezentációink, bemutatóink képminőségét.

Könnyen kezelhető masina

A TUM-32PRO1 sokrétű funkcionalitása ellenére rendkívül egyszerűen használható. A monitor egy X-Rite színkalibráló eszközt is tartalmaz, ez kiváló színvisszaadást, és valósághű árnyalatokat tesz lehetővé. A monitor beállítását a LAN port segítségével egy számítógépről vagy tabletről is elvégezhetjük, így a képernyőmenü nem zavarja a finomhangolást.

A kijelzőket Japánban fejlesztették, tervezték és gyártották, így a legendás precizitás az eszköz minden elemén szembetűnő. Az állítható talp fekvő és álló használatot egyaránt lehetővé tesz. Az árnyékoló keret csökkenti a monitor tükröződését, így különösen erős háttérfény esetén tesz igazán jó szolgálatot.  

A monitor 2014 első negyedévében kerül az európai boltokba.

 

Toshiba TUM-32PRO1:

  Kijelző: 3840 x 2160 Ultra HD kijelző Direct LED háttérvilágítású panel

  Adobe RGB színskála 99%-os támogatása, sRGB, BT-709, EBU, SMPTE-C és TV/Mozi megjelenítési módok

  X- Rite színkalibráló eszköz mellékelve

  Tükröződésmentesítő bevonat

  Csatlakozók: 2 x HDMI, DisplayPort (Multi-stream), 1 x USB (kalibráló eszköz csatlakoztatására és karbantartási feladatokhoz), 1 x LAN és 1 x fejhallgató-csatlakozó

  Mellékelt kiegészítők: árnyékoló keret, kijelzőtisztító szett, HDMI® kábel, LAN kábel, DisplayPort kábel

  Kijelzőméret: 32 hüvelyk (80 cm)

  Megjelenítési terület (Sz x M): 697,92 x 392,58 mm

 

Vissza