Duo Camera nélkül érkezik a HTC One Mini 2

Farkas Norman - 2014. május 5.

Egy frissen kiszivárgott sajtófotó árulta el, hogy a HTC One M8 kompakt kiadása csak egy hátlapi kamerával érkezik. Második kamera híján a One Mini 2 repertoárjából kimarad a mélységérzékelős Duo Camera funkció, amit nagytesójának egyik legnagyobb fegyvereként ismerhettünk meg.

Az @evleaks jóvoltából már bejelentése előtt megcsodálhatjuk egy jó minőségű sajtófotón a HTC One M8 kistestvérét, mely kissé meglepő módon nem One M8 Ace és nem One M8 Mini, hanem szimplán One Mini 2 néven mutatkozik majd be a nagyközönségnek.

A képből kiderül, hogy a „csöppség” szürke, ezüst és arany árnyalatokban lesz elérhető, s burkolata fémből készült, így a One M8-hoz hasonlóan prémium kisugárzással bír. Ennyit a pozitívumokról.

Nem kell nagyítóval szemlélnünk a fotót, hogy észrevegyük, tesójától eltérően a Mini 2 hátlapján csak egy kamera kapott helyet. Ez a változás egy jelentős kompromisszummal jár felhasználói szemmel, hiszen a második kamera hiánya a mélységérzékelés és ezáltal a Duo Camera funkció elvesztését hozza magával. Ez pedig azért szomorú, mert a One M8 egyik leginnovatívabb megoldásaként ismertük meg a Duo Camerát, mely számos lehetőséget adott a mobilfotózás szerelmesei kezébe mind a fókuszálás, mind pedig az effektezés frontján.

 

 

Ami a One Mini 2 egyéb felszereltségét illeti, egyelőre csak pletykákra támaszkodhatunk. Állítólag egy négymagos Snapdragon 400 processzor felel működéséért, amit 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású kijelző és microSD kártyával bővíthető tárhely egészít ki.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza