Novemberben debütál a fémes Samsung Galaxy A sorozat

Farkas Norman - 2014. október 30.

Már csak napok lehetnek hátra a fémkerettel szerelt Samsung Galaxy A szériás okostelefonok hivatalos bemutatójáig. A széles felhasználói célcsoporthoz szóló mobiltrióval egyesek szerint a kínai Xiaomit szeretné megszorongatni a dél-koreai gyártó.

Jó hírünk van azok számára, akik tűkön ülve várják a Galaxy Alpha (lent) által alapított Galaxy A sorozat új modelljeit. A friss hírek szerint ugyanis már november folyamán bemutatkoznak és piacra kerül a Galaxy A3, A5, A7 készüléktrió, melyek különböző méretekben kínálnak majd prémium anyagokba (pl. fém keret) csomagolt középkategóriás hardvert.

A Samsung nem tagadja, hogy a különböző méretük révén igen széles célközönséget megérintő telefonokkal a Xiaomi elképesztő ár/érték aránnyal bíró készülékeit kívánja hazai pályán (Kínában) kiütni a nyeregből. A dél-koreaiak igyekezete nem meglepő, hiszen biztosan böki a csőrüket egy kicsit a Xiaomi gyors felemelkedése, aminek eredményeképp már a harmadik legnagyobb mobilgyártójaként tarthatjuk számon (bár a Lenovo épp ma hízott egy nagyot, mivel lezárult a Motorola akvizíciója, tehát máris ő is lehet a harmadik).

Ha a pletykák igazak bizonyulnak, nem biztos, hogy a Samsung reményeit beváltják a Galalxy A szériás telefonok. Az a hír járja ugyanis, hogy prémium fémkeret ide vagy oda, a jövevények nem lesznek elég olcsóak ahhoz, hogy labdába rúgjanak az igen kedvező áron erőteljes hardvert és szuper kamerát kínáló Xiaomi modellek mellett.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza