Stratégiát vált a Sony – kevesebb Xperia mobil érkezik

Farkas Norman - 2014. november 26.

A Sony változtatásokra szánta el magát a profit növelése érdekében, aminek eredményeképp kevesebb televíziót és Xperia okostelefont fog piacra dobni a jövőben. A japán vállalat a mobil- és TV részlegein megspórolt forrásokat a kameraszenzorok gyártására és a PlayStation termékvonal fejlesztésére fordítja.

A Sony változtatásokra szánta el magát a profit növelése érdekében, aminek eredményeképp kevesebb televíziót és Xperia okostelefont fog piacra dobni a jövőben. A japán vállalat a mobil- és TV részlegen megspórolt energiát a kameraszenzorok gyártására és a PlayStation termékvonal fejlesztésére fordítja.

A Sony úgy döntött, hogy a következő három évben kevesebb okostelefonnal fogja megörvendeztetni a felhasználókat annak érdekében, hogy növelje mobil részlegének profitját. A hírt nem feltétlenül kell negatívnak vennünk, hiszen bár a választék zsugorodni fog, az új modellek valamilyen fronton ki fognak tűnni az okostelefonok tömegéből, hogy felfigyeljünk rájuk – elég csak a hamarosan debütáló Xperia Z4-re gondolni, amely igen ütős hardverrel és ígéretes képalkotási képességekkel érkezik az eddig napvilágra került infók alapján.

Hiroki Totoki, a Sony mobil részlegének új vezére egy befektetői konferencián beszélt a változásokról, s elárulta, hogy az új stratégiában a profitnövelés nagyobb proritást kap az eladási mutatók és a piaci részesedés feltornászásánál, így elsősorban arra koncentrálnak. A stratégiaváltás a cég szórakoztatóelektronikai részlegére is kiterjed; a televíziók gyártását visszafogják és több energiát fektetnek a PlayStation termékvonal élénkítésére, illetve a játékok fejlesztésére.

Mivel a vállalat IMX képérzékelői egyre felkapottabbak a mobilpiacon (az Apple és a feltörekvő kínai gyártók is előszeretettel alkalmazzák őket készülékeikben), a bevételek növelése jegyében több ilyen termékkel szeretne előrukkolni a jövőben, s hogy ez megvalósulhasson, komoly gyártósor-bővítéseket hajt majd végre.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza