Spotify riválison dolgozik az Apple

Czipperer Dia - 2015. február 5.

A legfrissebb hírek szerint az Apple a Beatsszel közösen egy új, fizetős streaming szolgáltatáson dolgozik, amely, ha minden jól megy, a Spotify riválisa lehet. A pletykák szerint a zenei alkalmazás Android eszközökre is elérhető lesz.

Leselejtezik a Beats appot

Új hírek kaptak szárnyra az Apple háza tájáról, mely szerint a cupertinói cég egy saját zenei streaming szolgáltatáson dolgozik. A 9to5Mac szellőztette meg a hírt, miszerint a Beats saját alkalmazása helyett az Apple egy új megoldást fejleszt a Beats technológiájával és tartalmaival. Az új app a jelenlegi, iOS eszközön futó zenei alkalmazást helyettesíti majd.

A források szerint a szolgáltatás olcsóbb lesz a Spotifynál, a Google Play Musicnál és a jelenlegi Beats Musicnál is, bár egyelőre pontos árat nem lehet tudni. Nagyjából 7,99 dollárra saccolják a havi díjat.

Az Apple első Android appja

A pletykák azonban itt nem állnak meg. Ha minden igaz, az Apple az új zenei alkalmazását nem csak iOS platformra szánja. A megoldás állítólag Android platformon is elérhető lesz. Ez egy érdekes fordulatnak tűnik azután, hogy az Apple felvásárolta a Beats Musicot, hiszen sokan akkor azt hitték, ezzel majd az Android támogatás is megszűnik majd a Beatsnél.
 


Bár ez a lépés nem lett volna túlságosan kifizetődő, hiszen nemcsak magának a platformnak van jelentős piaci részesedése, hanem a Beats előfizetői bázisa is megcsappant volna.

Ha hihetünk a pletykáknak, már nem is kell túl sokat várni az új szolgáltatásra, márciusban mutathatják be a nagyközönségnek.

 

 

Forrás: Techradar.com

Vissza