COOLPIX P900 és vezeték nélküli mikrofon a Nikontól

Kütyü Magazin - 2015. március 4.

A Nikon bejelentette COOLPIX P900 fényképezőgépét, amely egyebek mellettt 83-szoros optikai zoomal rendellkezik. A géphez egy újdonsült kiegészítő, a vezeték nélküli ME-W1 mikrofon is megvásárolható, amely minden mikrofoncsatlakozóval rendelkező modellhez használható.

COOLPIX P900

A készülék  83x-os optikai zoommal rendelkezik, amely a szabad szemmel nem látható részleteket is kristálytisztán rögzíti.

A nagy tudású optikai zoom tartománya 24–2000 mm, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 4000 mm-esre bővíthető, így a fényképezőgép még közelebb hozza a természetet, és azt részletgazdagságon örökíti meg állóképeken és full HD videókon egyaránt. A nagy felbontású, f/2.8–f/6.5-ös, nagy fényerejű objektív éles, látványos képeket készít még maximális zoom mellett, azaz 2000 mm-es telefotók készítésekor is (35 mm-es formátumban kifejezve).

 

 

A gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek köszönhetően a készülék reakcióideje gyors, a kézzel történő telefotózás pedig a Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) funkció révén rendkívül stabil, mivel hatékonyan csökkenti az elmosódásokat, és így 5,0 lépésközzel rövidebb záridő használatával egyenértékű fényképezést tesz lehetővé. Az új, kiváló teljesítményű VR hatékonyabban nyeli el a rázkódást, mivel a lencsén (szögsebességmérő), illetve a képérzékelőn (mozgásvektor-adatok) keresztül egyszerre érzékeli a mozgást, így képes a képelmosódás pontos kiszámítására, és ezzel még inkább csökkenti az elmozdulásokat.

A gyorsan mozgó témák könnyedén befoghatók a nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitoron, az elektronikus keresővel pedig gyerekjáték az egyes fényképezési stílusok közötti váltás, mivel a szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről, ha Ön ismét a keresőbe néz.

A felvétel helyszíne tűpontosan rögzíthető, mivel a beépített GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdrendszer a világ minden pontján gyors és részletes adatokat közöl.

A képek azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi és NFC funkcióknak köszönhetően; ehhez mindössze meg kell nyomni az egyérintéses Wi-Fi gombot, illetve egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis fényképezőgépet.

 

 

ME-W1 vezették nélküli mikrofon

A mikrofoncsatlakozóval rendelkező fényképezőgépek mindegyikével kompatibilis ME-W1 vezeték nélküli mikrofon praktikus eszköz. Kialakításának köszönhetően tiszta, szaggatásmentes hang rögzítésére képes közvetlenül annak forrásánál, a kiváló minőségű végeredmény pedig valóban rabul ejti a hallgatóságot. A mikrofonrendszer egy Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikáló jeladóból és vevőből áll, a beállítása és használata pedig rendkívül egyszerű. Az ME-W1 kiváló választás előadások, a helyszínen rögzített utcai interjúk, illetve professzionális minőségű vlogbejegyzések hangjának rögzítésére. Az eszköz egyetlen elemmel akár három órán át is üzemképes marad. Ha pedig egy zenei fellépést szeretne sztereóban rögzíteni, csatlakoztassa a Nikon ME-1 sztereó mikrofont az ME-W1 külső mikrofoncsatlakozójához.

A mikrofonnal közvetlenül a hangforrásnál lehet felvételt készíteni, amivel tovább javítható a videofelvétel minősége. Ha pedig mozogni kell a felvétel készítése közben, vagy zajos környezetben forgat valaki, akkor a vezeték nélküli mikrofon felbecsülhetetlen értékű segédeszközzé válik.

 

 

A beszélők hangjának minden árnyalatváltozását lehet rögzíteni, illetve nehezen megközelíthető pontokról lehet felvenni a környezet zajait. Az ME-W1 modell esetében a jeladó és a vevő egyaránt képes a hangrögzítésre. A hangot így kizárólag a mikrofonnal lehet rögzíteni, de lehetősége van arra is, hogy a mikrofont és a vevőt egyszerre használja az illető: vagy csak a téma hangját, illetve akár egy beszélgetést is rögzíthet. Akár interjút, akár reality stílusú vloganyagokat készít a felhasználó, hasznosnak fogja találni az egy- és kétirányú hangrögzítést.

A sokféle fényképezőgéppel kompatibilis ME-W1 vezeték nélküli mikrofonnak nem csak a Nikon D-SLR modellek birtokosai örülhetnek. Az ME-W1 bármely, mikrofoncsatlakozóval rendelkező Nikon 1 vagy COOLPIX fényképezőgéppel közvetlenül használható, emellett pedig az erre szolgáló kábelekkel többféle, harmadik gyártótól származó eszköz is csatlakoztatható hozzá. A hangfelvétel monó ugyan, ha azonban sztereó felvételt szeretne valaki készíteni, csatlakoztatnia kell a külön megvásárolható Nikon ME-1 sztereó mikrofont az ME-W1 külső mikrofoncsatlakozójához. 

Egyetlen AAA méretű alkálielemmel akár három órán át megszakítás nélkül működik, így az ME-W1 mikrofon tápellátásának megoldása gyerekjáték. Mindezt kompakt kivitel, valamint víz-, ütés és porálló kialakítás teszi teljessé. Ez a mikrofon valóban páratlanul kényelmes eszköz! Akár az utcán sétálva keres témát a legújabb vlogbejegyzéséhez, akár egy hosszabb eseményt rögzít, vagy egész nap forgat: az eszköz biztosítja, hogy mindez zökkenőmentesen és pofonegyszerűen történjék.

 

 

 

Vissza