A Google feljebb tolta a Play áruház maximális árait

Czipperer Dia - 2015. október 30.

A Google úgy döntött, felemeli a Play Store-ban az egyes appok maximálisan megadható árát több országban, köztük Európában is.

Nemrég tettük közzé annak a felmérésnek az eredményeit, mely szerint ugyan még mindig az Android appok bizonyulnak népszerűbbnek, azonban az App Store letöltései generálják a több bevételt. Azt pontosan nem lehet tudni, ennek fényében módosította-e stratégiáját a Google, mindenesetre a techóriás úgy döntött, megemeli a Gogle Play áruház árainak küszöbét.

Mit jelent mindez? Bár elég sok ingyenes applikáció található a Google alkalmazásboltjában, fizetős appok is szép számmal vannak jelen. Átlagosan a 3–5 dollár közötti árkategória a jellemző, de akadnak ennél drágábbak is. Eddig a maximális limit az Egyesült Államok Play Store-jában 200 dollár volt, most azonban úgy döntött a Google, 400 dollárban maximálja az egyes appok árát.


Azonban nem az USA az egyetlen régió, ahol növekedett az árlimit. Például Kanadában is 500 dollárban maximálták a korábbi 120 dolláros küszöböt, az Egyesült Királyságban pedig 150 fontról 300-ra emelkedett. Az európai országokban is megváltozott az árhatár: itt 199-ről 350 euróra nőtt, Ausztráliában pedig 200-ról 550 dollárra emelkedett.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza