25 év után visszatér az Ikon

Kütyü Magazin - 2024. május 8.

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

A “butatelefonok” visszatérőben vannak: a Human Mobile Devices 2023-ban megduplázta az ikonikus Nokia 2660 Flip eladásait, és a vállalat 2024-ben további növekedést vár a klasszikus telefonok piacán. A HMD novemberben, az Egyesült Királyságban végzett kutatásából kiderült, hogy az emberek naponta átlagosan 3 óra 46 percet töltenek telefonozással, a Z generáció 61%-a pedig időnként tudatosan szakít az okostelefonjával. A “dumbphone-boom” jelenség egyik oka tehát, hogy a klasszikus készülékek egy kis kikapcsolódást nyújtanak a másodpercenként felbukkanó értesítésektől, miközben a 16-24 évesek közül tízből közel négyen (38%) aggódnak amiatt*, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjukon.

Az újragondolt, elegáns retro dizájnba csomagolt Nokia 3210-ben pedig minden megvan, amit egy igazi klasszikustól vársz: 2 MP-es, vakus kamerával és egy 1450 mAh-es** akkumulátorral érkezik, amire a legkeményebb fesztiválozás közben is napokig számíthatsz – és mivel 2024 van, természetesen 4G-s kapcsolatra is képes.

 

 

De nem csak a funkciói miatt fogod imádni: a Y2K trend ​ (a „Year 2 Kilos” rövidítése, ami a 2000-es éveket jelenti, a Y2K stílus pedig a 2000-es évekből merített divatirányzat) napról napra erősödik, a Nokia 3210 pedig pont a késő ‘90-es évek, kora kétezres évek hangulatát megidéző színekben érkezik, szóval a strapabíró kialakítása és a bivalyerős akksi mellett a nyári szettednek is tökéletes kiegészítője lesz. És persze az örök klasszikus Snake sem maradhat ki belőle, szóval izzítsd az ujjaidat, és készülj a rekorddöntögetésre.

Lars Silberbauer, a Human Mobile Devices (HMD) CMO-ja elmondta: „A Nokia 3210 egy igazi kulturális ikon, és idén újra a csúcsra kerül: a dumbphone-boom ma már nemzetközi trend, egyre többen próbálják digitális detoxszal kordában tartani a képernyőidejüket. A Nokia 3210 lényege pedig pont az az egyszerűség, amivel bár végig nyújtja az alapokat és hasznos marad, de sosem fog kiszakítani a pillanatból.”

Ben Wood, a Mobile Phone Museum alapítója elmondta: „Az eredeti Nokia 3210 különleges helyet foglal el mindenki szívében – ez volt minden idők egyik legkelendőbb mobiltelefonja. Erős öröksége és ikonikus dizájnja miatt tökéletes választás az újragondolásra, mert sokak számára ez volt az etalon, a legelső mobiltelefon.”

Nokia 3210 – az egyszerűség jegyében:

• Dizájn: Igazi “nosztalgiautazás” – vissza az 1999-es retro dizájnjához. ​

• Nagy teljesítmény: a hosszú élettartamú 1450 mAh2-es akkumulátor napokon át kitart, összesen akár 9,5 órás telefonálásra elegendő beszélgetési idővel.

• Retro játékok: Snake - döntsd meg újra a rekordodat!

• Kamera: a 2MP-es kamerával Y2K stílusban fotózhatsz. ​

• Extrák: zseblámpa ​ ​

Ár és elérhetőség

A Nokia 3210 arany, tengerkék, és sötétszürke színekben lesz elérhető Magyarországon, 31 990 Ft ajánlott fogyasztói áron, május közepétől.

_________________

*Forrás: GWI Core, 3. negyedév 2023, 16-24 éves internetezők körében végzett kutatás, összes helyszín

**Az akkumulátornak korlátozott újratöltési ciklusai vannak, és az akkumulátor kapacitása idővel csökken. Előbb-utóbb az akkumulátort ki kell cserélni.

Vissza