A Telenor ismét Klikkel

Kütyü Magazin - 2011. szeptember 28.

Várakozáson felül teljesített a Telenor 2011 áprilisában, hagyományos telefonnal rendelkezők számára indított egyedülálló, „Klikk” nevű mobilinternet szolgáltatása. A nagy érdeklődésre tekintettel a Telenor ősszel megújítja a szolgáltatást, melynek keretében új tartalmakkal bővül az ajánlat.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: "a Klikk elérte eredeti célját, hogy minél több ember számára elérhetővé váljon az internet, hiszen több tízezer olyan Telenor ügyfélhez jutott el a telefonon böngészés lehetősége, akik korábban nem használtak ilyen szolgáltatást. Az április 5-i indulás óta regisztráltak 40 százaléka ugyanis ezt megelőzően még nem próbálta mobilján az internetet vagy új ügyfélként érkezett a céghez."

A Telenor adatai azt mutatják, hogy a Klikket használók többsége elsősorban azokat a weboldalakat látogatja telefonján, amelyek állandó online jelenlétet igényelnek. Az ügyfelek körében a Facebook volt a legnépszerűbb: április és július között jelentősen, 10 millióról 85 millióra emelkedett az oldalletöltések száma.

A Klikk szolgáltatáson keresztül leggyakrabban látogatott weboldalak:

1. Facebook

2. Google kereső

3. Gmail

4. Index

5. Startlap

A Klikk szolgáltatás lényege, hogy a regisztrálók három hónapon keresztül díjmentesen, havi 100 MB belföldi adatforgalmi keret mellett kapcsolódhatnak mobiljukról a világhálóra. A mobiltelefonra optimalizált Opera Mini böngésző segítségével a weboldalak a kisebb képernyőn is kényelmesen olvashatók, speciális adattömörítési technológiájának köszönhetően pedig az átlagosnál kisebb adatforgalmat bonyolít. A böngésző hazánkban is egyre népszerűbb a mobilon internetezők körében, amely részben a Klikk szolgáltatásnak is köszönhető: a statisztikák szerint a Klikk áprilisi indulását követően jelentősen növekedett az Opera Minit használók száma, a készülékek több mint 30%-án ezt a böngészőt használják internetezésre.

A mobilon böngészéssel most ismerkedők számára az Opera Mini kezdőoldalán több, a felhasználók szokásainak megfelelően összeválogatott, előre beállított weboldal szerepel, melyek tetszés szerint bármikor módosíthatóak. A lapon újdonságként kap helyet a Google kereső és az Opera Mobile Store, melynek segítségével a hagyományos telefonokra elérhető applikációk tölthetőek le. 

A megújult Klikk címoldalán szerepel az RTL Klub weboldalának mobil verziója is: a Telenor és az RTL Klub szeptemberben elindult együttműködésének köszönhetően ugyanis a népszerű valóságshow, a ValóVilág 5 nézői már akár a Klikken is elérhető online játékon keresztül befolyásolhatják kedvenceik villabeli mindennapjait. A gyorshívó gombok között a Telenor mobil oldala mellett továbbra is elérhető lesz a Facebook, az Index, a Startlap, a Sportgéza és a Gmail.

A Klikk szolgáltatás egy a 1750-es számra küldött, belföldön díjmentes SMS küldésével rendelhető meg, számlás és kártyás előfizetéssel egyaránt igénybe vehető, kivéve az Okostarifa, MobilKvartett, Menedzser, Internet, illetve djuice és Red Bull MOBILE csomagokkal. A három hónapos tesztidőszak után a szolgáltatás havidíja bruttó 990 forint. A díjmentes időszak előfizetésenként egyszer vehető igénybe. A 100 MB-os belföldi keret felhasználását követően nincs túlszámlázás, ilyenkor a szolgáltató csupán az adatforgalom sebességét csökkenti 32/32 kbps-re.

 

További információ a Klikkről: http://www.telenor.hu/klikk 

További információ az Opera Mini böngészőről: http://www.opera.com/mobile/

 

Vissza