Január 12-én indul a Transformer Prime ICS frissítése

Farkas Norman - 2012. január 4.

Az Asus nagyteljesítményű táblagépe lesz az első Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató kütyü, mely nem tartozik a Nexus-gépek közé. Sajnos a jó hír mellett egy aggasztó dologról is be kell számolnunk a Transformer Prime-mal kapcsolatban.

A rossz hír, hogy a tajvani gyártó négymagos processzorral ellátott masinája zárt bootloaderrel (rendszerindító rutin) rendelkezik annak érdekében, hogy a Google egyes szolgáltatásai megfelelően működjenek rajta. Az Asus – Facebookon közzétett – álláspontja szerint hamarosan lehetőséget teremt a bootloader feloldására, de annak végrehajtása átgondolandó, mivel garanciavesztéssel és a Google filmkölcsönző szolgáltatásának elérhetetlenségével jár.

Egy, még az előbbinél is nagyobb kellemetlenség a Transformer Prime GPS-szel kapcsolatos problémája. A gyártó szerint a készülék fém burkolata akadályozza meg a beépített helymeghatározó modult a tökéletes működésben, így szoftveres úton nem javítható ki a hiba. Az Asus tehetetlen az ügyben, s arra kényszerült, hogy a gépről szóló promóciós anyagokról eltávolítsa a GPS funkciót. A lényeg tehát, hogy ne vásárolj Asus Transformer Prime tabletet, ha egy pontos, jól működő GPS-t szeretnél tudni a gépedben, de ha egy kiemelkedő teljesítményű és minőségű – de jelképes GPS képességekkel megáldott - táblagépre vágysz, akkor a tajvani gyártó terméke még mindig jó választás lehet.

Felüdülésre ad okot  az információ, mi szerint a napokban érkező OTA (Over The Air) szoftverfrissítést (8.8.3.33) követően, 2012. január 12-én útra kel a Prime-ra szabott Android 4.0 Ice Cream Sandwich frissítés is. Az első update a kamera, az érintőképernyő és a Marketen fellelhető alkalmazások terén kínál fejlődést, a 12-én induló frissítést – azt hiszem – nem kell bemutatni.

Sajnálatos, hogy a Tansformer Prime egy jelentős célközönségtől elvágta magát a hibás GPS-ével, de az Asus által nyújtott, kiemelkedő terméktámogatás mégis sok felhasználó számára vonzó lehet.

Vissza