Google Play: könyvek, alkalmazások, zenék és videók egy helyen

Farkas Norman - 2012. március 7.

A keresőóriás tegnap mutatta be a komplex szolgáltatás- és tartalomkínálattal bíró Google Play-t, melynek megjelenésével többek között az Android Market elnevezést is elfelejthetjük, ugyanis ezentúl Play Shop-ként emlegethetjük a platform alkalmazásboltját.

A hét legelején arról szóltak a pletykák, hogy a Google első táblagépe kaphatja a Play nevet, ám a keresőóriás gyorsan megválaszolta az általa regisztrált domain nevekhez kapcsolódó kérdéseket.

A tegnap bemutatott Google Play-t azonnal élesítette is a keresőcég, tehát a felhasználók máris élvezhetik az új brand által közvetített szolgáltatásokat. A Play-ben egyesültek a Google olyan, eddig különálló szolgáltatásai, mint a Google Music, vagy az Android Market. A vállalat az egyszerűségre törekszik és a Google Play megalkotásakor az volt a legfőbb célja, hogy különböző tartalmakat egyetlen forrásból érhessék el és élvezhessék a felhasználók.

Az egyes szolgáltatások új nevet kaptak és egy helyre kerültek, ám lényegi változások nem történtek bennük. A Google Play jelenlegi elemei a Play Music, a Play Books, a Play Movies és a Play Shop, ez utóbbi az Android Market – csak nevében - megújult verziója, mely hamarosan frissül a legalább 2.2 Froyo rendszert futtató androidos készülékeken. Hazánkban csak a Play Shop kínálata érhető el, a további tartalmakra még várnunk kell.

Vissza