Máris letölthető az iOS 5.1

Kütyü Magazin - 2012. március 8.

Tegnap este megrendezett Apple keynote-on nem csak az „új” iPad és az Apple TV került reflektorfénybe, hanem az iOS rendszer legújabb verziója is bemutatkozott. A szoftver az apróbb javítások mellett rengeteg újítást – köztük japán nyelvű hangvezérlést és megújult iPad kamera UI-t – is tartalmaz. A legszebb az egészben, hogy az iOS felhasználóknak nem kell várniuk, a frissítést máris telepíthetik eszközeikre.

Az új iPad-del egyidőben bemutatott iOS 5.1 ugyan nem hozott magával hatalmas horderejű változásokat, a benne található újításokat mégis örömmel üdvözölhetjük.

A legfontosabb előrelépés az iPad-ek újratervezett kameraalkalmazása, mely új felhasználói felülettel és fejlett arcfelismeréssel kecsegtet. Az iPhone 4S tulajdonosai számára a legnagyobb áttörést az jelentheti, hogy személyi asszisztensükkel, Sirivel immár japán nyelven is kommukálhatnak.

További újítások: a Photo Stream-ben tárolt fotókat ezentúl egyenként is törölhetjük, a podcastok lejátszása vezérelhető lett, a táblagépekre optimalizált filmeket pedig jobb hangminőségben élvezhetjük. A negyedik generációs iPod, valamint az iPhone záróképernyőjén folyamatosan jelen van a kamera indítóikonja az instant fotózás érdekében. Az iTunes Match előfizetői számára elérhetővé váltak a Genius Mixek és a Genius lejátszási listák. Az Apple néhány hibajavítást is alkalmazott, hogy meghosszabbítsa a készülékek üzemidejét.

Az iOS korábbi verzióit futtató eszközökre OTA útján is telepíthető frissítés minden iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, valamint harmadik, illetve negyedik generációs iPod Touch számára elérhető.

Vissza