Tízhüvelykes Google tablet a láthatáron - Nexus 10

Farkas Norman - 2012. július 2.

A héthüvelykes Nexus 7 táblagép bevezetésével a Google igen komoly riválist állított a Kindle Fire elé, viszont a friss hírek szerint ez még csak a kezdet. A keresőóriás állítólag egy tízcolos táblagép leleplezését tervezi, mely kiemelkedő teljesítményével és alacsony árával az iPad trónfosztója lehet.

Csak néhány napja lepleződött le a Google első saját táblagépe, a Nexus 7, mely amellett, hogy az Amazon Kindle Fire legesélyesebb riválisa, a keresőcég partnereit is zavarba hozhatja. A Google itt nem áll meg, jön a következő sikertermék.

A DigiTimes kissé óvatosan kezelendő információi szerint a 7 hüvelykes, kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró Nexus 7 táblagép után hamarosan egy 10 hüvelykes Google tablet is bemutatkozik a nagyvilágnak, mely szintén az Asus gyártósoráról kerülhet le. A nagyobb képernyővel szerelt masina kistesójához hasonló kaliberű ajánlat lehet, hiszen erős felszereltséget kaphat és nem kizárt, hogy előállítási áron juthatnak majd hozzá a felhasználók.

A vélhetően Nexus 10 néven bemutatkozó masináról egyelőre csak annyit sikerült kideríteni, hogy megjelenítőjét a Wintek és az AU Optronics gyártja - ezek a cégek egyébként a Nexus 7 kijelzőjének beszállítói is.

Nexus 7

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Google, Jelly Bean, Nexus
Vissza