Hamis volt a Nokia PureView videója

Farkas Norman - 2012. szeptember 6.

A finn gyártó bocsánatot kért, amiért hamis, profi kamerával felvett videóval próbálta népszerűsíteni a PureView mobil képalkotási technológiát.

Emlékszel a Nokia 21 másodperces videójára (lent), melyben egy kerékpározó lány szerepel, akit elméletileg a szintén tekerő barátja vett fel a PureView képalkotási technológiával fevértezett Lumia mobiljával? Nos, nemrég kiderült, hogy a PureView képstabilizátorát reklámozó videót nem a Nokia okostelefonjával,hanem egy profi kamerával vették fel, mely mögött egy teherautóban csücsülő technikus foglalt helyet. A turpisságra a felvétel 27. másodperce világított rá, ahol egy lakókocsi üvegfelületéről visszaverődött a kamerás fickó és az autó tükörképe.

 

A 27. másodpercben:

 

A Nokia gyorsan rájött a bakira, ezért nyilvánosan elnézést is kért, majd kijelentette, hogy a videóval csak az optikai képstabilizátor (OIS) jelentőségét szerette volna prezentálni, s nem konkrétan a PureView technológia, illetve a köré épülő Lumia okostelefonok képességeit.

A finn gyártó mindemellett közzétett egy újabb videót, mely elméletileg már tényleg a Lumia 920 kamerájával került rögzítésre:

 

 
Kulcsszavak: videó, PureView, Nokia, Lumia
Vissza