Nokia Lumia 920 PureView: vezetékmentes töltővel és 8 megapixeles kamerával

Farkas Norman - 2012. szeptember 4.

A legfrissebb pletykák szerint a holnap bemutatkozó Nokia Lumia modellek legjobbja, a 920 PureView csupán 8 megapixeles kamerát kap, ami felettébb meglepő. öröm az ürömben, hogy a készülékhez és Lumia 820 típusú kistestvéréhez egy dizájnos vezeték nélküli töltőt kínál majd a gyártó.

Egyre több pletyka és kiszivárgott információ jelenik meg a Nokia windows Phone 8 rendszer köré épülő modelljeiről, a Lumia 920 PireView-ról, a Lumia 820-ról és a Lumia 620-ről. A találgatásoknak hamarosan vége, hiszen szeptember 5-én, azaz holnap a Nokia World rendezvényen hivatalosan is lehullik a lepel az újdonságokról.

A legfrisseb mendemondák szerint a Lumia 920 és 820 egy, a Qi szabványnak megfelelő, indukciós vezeték nélküli töltővel érkezik, mely mind dizájnjában, mind színében illeszkedik a Lumia termékvolnahoz. Az evleaks jóvoltából egy fotón is megcsodálhatjuk a szupermodern, kényelmes töltést kínáló kiegészítőt.

A Lumia 920 részleges specifikációjáról is említést tesznek a legutóbbi pletykák. A források szerint 32GB belső tárhellyel, 4,5 hüvelykes HD (1280 x 720 pixel) érintpképernyővel, 1,5Ghz-es processzorral és 1GB RAM-mal érekzik a csúcsmodell. Ez eddig szép és jó, hiszen a nagyközönség is valami ilyesmire számított, ám fekete levesként érkezett az információ, hogy a PureView Pro képalkotási technológiát felvonultató telefon hátlapjára egy mindössze 8 megapixel felbontású érzékelő kerül, mely valószínűleg a 41 megapixeles kamerával felszerelt, veszteségmentes nagyítást kínáló 808 PureView nyomába sem ér.

Egy 8 megapixeles PureView kamerával ellátott okostelefon piacra dobása legalább annyira tűnik rossz ötletnek, - főleg a 808 PureView után - mint az, hogy a holnap bemutatkozó Windows Phone 8 alapú Lumia modellek csak a rendszer hivatalos megjelenésével egyidőben, cirka kilenc héttel később jelenhetnek meg az üzeltekben.

Kíváncsian várjuk, hogy a pletykák igaznak bizonyulnak-e, s ha igen, akkor a Nokiának hogy sikerül pozitív kritikával kijönni a dologból. Mindazonáltal nem zárhatjuk ki, hogy a Lumia 820 PureView 8 megapixeles kamerával is odacsaphat a riválisoknak, a vezetékmentes töltőért pedig mindenképp vállon veregetést érdemel a gyártó.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza