Kétkártyás, okos és strapabíró: Lenovo A660

Farkas Norman - 2012. szeptember 11.

A Lenovo bemutatta új, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rensdzerű készülékét, az A660-at, mely egyszerre két SIM kártya kezelésére képes, de legfőbb érdekessége mégsem ebben rejlik, hanem abban, hogy az IP67-es szabványnak megfelelően ellenáll a víznek, a pornak és az ütéseknek.

A Lenovo úgy döntött, hogy kicsit feldobja a portfólióját, s készít egy olyan androidos okostelefont, mely nem csak kétkártyás mivoltával, hanem ellenálló képességeivel is kitűnik a tömegből. Így született meg az A660.

A középkategóriába szánt újdonság tudás szempontjából nem egy nagy durranás. Működéséért egy 1GHz-es, kétmagos processzor felel, energiaellátását egy 1500mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. A 10,5 milliméter vastag telefon előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő terül el, melyet Gorilla Glass üveg véd a sérülésektől. Megemlítendő, hogy 3G modemet és WiFi modult is találunk a kütyü motorházteteje alatt. Ami a mobil képalkotási képességeit illeti, egy 5 megapixeles fő-, illetve egy VGA előlapi kamerára támaszkodhatunk.

Mint fentebb említettem, az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer köré épülő lenovo A660 egy kétkártyás készülék, de ennél sokkal érdekesebb tulajdonsága, hogy víz-, por- és ütésálló az IP67-es szabvány értelmében (reméljük nem úgy, mint a Defy).

A Lenovo tehát azokat vette célba a mobillal, akik számára fontos, hogy telefonjuknak ne legyen gond egyszerre két SIM kezelése, emellett pedig nem szeretnének hímes tojásként bánni kommunikációs kütyüjükkel, ne adj isten túrázni vinnék magukkal.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy mennyibe fog kerülni az újdonság, ám azt már biztosra vehetjük, hogy először Kínában landol a piacon.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza