Sharp Aquos SH930W - Öthüvelykes csúcsmobil, nem csak Japánnak

Farkas Norman - 2012. november 8.

A Sharp ma mutatja be legújabb Android rendszerű okostelefonját Oroszországban. A japán gyártó Aquos Phone SH930W nevű üdvöskéje 5 hüvelykes Full HD IGZO kijelzővel és kétmagos Qualcomm processzorral érkezik.

A Sharp végre rászánta magát arra, hogy anyaországán kívül is piacra dobjon egy androidos csúcsmobilt. A hírek szerint november 8-án, azaz ma mutatkozik be Oroszországban a gyártó Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő okostelefonja, az Aquos Phone SH930W. A készülék az okostelefon-tablet hibridek családjába tartozik, ugyanis előlapján egy 5 hüvelykes érintőképernyő kapott helyet. Érdekesség, hogy ez a panel Full HD felbontású, azaz 1920 x 1080 képpontot tud megjeleníteni, pixelsűrűsége 443ppi és a Sharp vadonatúj, éles képéről és energiatakarékosságáról híres IGZO technológiájával készült.

A telefon lelke egy kétmagos, 1,5GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon S4 processzor, melyet Adreno 225 grafikus gyorsító egészít ki. Az eszközből nem hiányzik a microSD kártyahely, ám meglepő módon kimaradt az LTE támogatás, tehát csak 2G és 3G hálózatokra tud csatlakozni.

Kíváncsian várjuk a Sharp Aquos Phone SH930W hivatalos bemutatóját, melyen remélhetőleg az is ki fog derülni, hogy mikor, mely régiókban és milyen árcédulával lehet majd hozzájutni a masinához.

A telefon az eddig napvilágra került tulajdonságai alapján felemás benyomást kelt, hiszen kijelzőjét tekintve harcba szállhatna akár a HTC J Butterfly, vagy az Oppo Find 5 modellekkel is, ám kétmagos processzora egy szinttel a fent említett mobilok alá sorolja.

 

[Forrás: Flashnews]

Vissza