Megjelent az ASUS GeForce GTX 780 grafikus kártya

forrás: Kütyü Magazin - 2013. május 29.

Az NVIDIA hivatalos bejelentését követően az ASUS is bejelentette a GeForce GTX 780 grafikus kártya megjelenését. Az új generációs hardver kiaknázza az exkluzív GPU Tweak grafikus hangolási segédeszköz minden előnyét, és a teljesítményt is fokozza az NVIDIA GPU Boost 2.0 technológia segítségével. 

A GeForce GTX 780 grafikus kártya 28 nanométeres NVIDIA GK 110-300 GPU-val és 2304 CUDA maggal rendelkezik, emellett 384 bites memóriabuszra kötött 3 GB GDDR5 memóriával van felszerelve. A mag órajele 902 MHz, a videomemória pedig 6008 MHz-es frekvenciával ketyeg.

A GTX 680-hoz képest körülbelül másfélszeres feldolgozási teljesítményű GeForce GTX 780 a ma elérhető legjobb DirectX 11 játék- és multimédiás élményt kínálja. Támogatja a különleges TXAA és FXAA élsimítási (anti-aliasing) funkció használatát, így a játékosok jobb képminőséget és élesebb képeket élvezhetnek.

 A díjnyertes minőség mellett az ASUS hozzásegíti vásárlóit, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a kártyájukból: erre szolgál a könnyedén elérhető GPU Tweak grafikus hangolási segédprogram. Ezzel párhuzamosan a NVIDIA GPU Boost 2.0 a teljesítmény és az energiatakarékosság optimumát segít megtalálni a grafikus processzor frekvenciájának intelligens hangolásával. Az ASUS a Computex Taipei 2013 rendezvényen is bemutatja a teljesen áttervezett hűtésű GeForce GTX 780 DirectCU II grafikus kártyákat.

 

Felhasználóbarát GPU Tweak grafikuskártya-figyelés és vezérlés

Az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogramot továbbfejlesztették, hogy a kártya teljesítményét teljesen ki lehessen használni. Az intuitív grafikus felülettel rendelkező szoftver segítségével a felhasználók kézben tarthatják a magok és a memória sebességét, a ventilátorsebességeket, a hőmérsékleti és energiafelhasználási célértékeket. Az egyes játékokhoz meghatározott teljesítményprofilok is menthetők, és gyorsan módosíthatók.

 

NVIDIA GPU Boost 2.0 dinamikus órajel-állítás

A GPU Boost technológia bemutatkozását követően a GeForce GTX 600 sorozatú grafikus kártyákban a GPU Boost 2.0 még több szolgáltatást kínál az intelligens órajel-modulációhoz. Az alkalmazástól és a terheléstől függően a grafikus feldolgozóegység (GPU) magától beállítja a mag órajelét a teljesítmény maximalizálása és a lehető leghatékonyabb energiafelhasználás érdekében. A GPU Boost 2.0 már a hőmérsékleti küszöbértékek megadását is támogatja, emellett még jobb feszültségnövelési és bővebb folyadékhűtési beállításokat kínál.

 

Elérhetőség és árak

Az ASUS GeForce GTX 780 szállítása már megkezdődött. Hazánkban egy speciális csomagban érhető el a kártya, a vásárlók egy ASUS Echelon gamer fejhallgatót kapnak az új szerzeményük mellé. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára 209 900 Ft.

 

Vissza